Takaisin
Resepti

Ahventacot

Ahventacot

60+ min
4 henkilöä
60+ min
4 henkilöä

Kalataco on tullut tunnetuksi kalifornialaisten omana tex-mex-herkkuna. Onkin aika luoda tacoista oma suomalaisversio: ahventaco!

Juomasuositus

Uuden-Seelannin Marlborough tunnetaan hedelmäisistä ja aromikkaista sauvignon blanc -valkoviineistä. Limellä ja korianterilla silatut tacot saavat lisäripauksen raikkautta viinin rapsakasta hapokkuudesta. 

Klassinen juomapari tacoille on myös jääkylmänä nautittava vaalea lager.  

Alkoholittomaksi vaihtoehdoksi sopii marjoilla tai sitruunalla maustettu limonadi: lisää lasiin limetinviipale ja runsaasti jäitä. 

Valmistusaineet
  • 300 g ahvenfileitä 

  • suolaa ja mustapippuria 

  • 1 dl vehnäjauhoja 

  • 1–2 kananmunaa 

  • 2 dl pankojauhoja tai korppujauhoja 

  • öljyä paistamiseen 

  • 150 g ranskankermaa 

  • 1-2 limettiä 

  • 1/2 rkua korianteria 

 

Marinoidut kasvikset: 

  • 100 g sokeriherneitä 

  • 2-3 vartta kevätsipulia 

  • 150 g pientä parsaa 

  • 1 rku korianteria 

  • 1 punainen, mieto chili 

  • 1 valkosipulinkynsi 

  • 1 rkl limetinmehua 

  • 1 rkl oliiviöljyä 

Valmistusohjeet
  1. Valmista tacokuoret ohjeen mukaan.  

  2. Valmista marinoidut kasvikset. Hienonna sokeriherneet, kevätsipulin varret sekä kuorittu parsa kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Hienonna korianteri, chili ja raasta valkosipulinkynsi. Siirrä ainekset kulhoon ja lisää joukkoon limetinmehu sekä oliiviöljy.  

  3. Kuivaa ahvenfileiden pinta. Poista ruodot tarvittaessa. Leikkaa viilto ruotojen molemmin puolin. Ripottele kalojen päälle suolaa ja mustapippuria. Pyörittele fileet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa. Paista leivitetyt ahvenet reilussa määrässä öljyä molemmin puolin noin 2–3 minuutin ajan. Nosta talouspaperin päälle valumaan.  

  4. Kokoa tacot lisäämällä letun päälle ensin ranskankermaa, sitten marinoituja kasviksia ja lopuksi paistettu ahvenfilee. Koristele korianterilla ja tarjoa limetinviipaleen kera.  

Itse tehdyt tacokuoret säilyvät pehmeinä, kun säilytät niitä kevyesti kostutetun leivinliinan alla. 

Resepti Mika Rampa, kuvat Satu Nyström, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström