Amerikanitalialainen hodari

Valmista hodarit amerikanitalialaiseen tyyliin.

Valmistusaineet

  • 6 suurehkoa sämpylää
  • 6 italialaistyylistä makkaraa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 10 perunaa
  • 2 vihreää paprikaa
  • 1 iso sipuli
  • oreganoa, basilikaa, rosmariinia
  • suolaa
  • makeaa sinappia

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa perunat noin sentin kuutioiksi. Suikaloi sipuli ja paprikat.

  2. Kuumenna oliiviöljy isossa paistinpannussa. Lisää pannuun ohuehko kerros perunakuutioita ja paista sekoittamatta 2–3 minuuttia. Käännä perunat, ripottele päälle suolaa ja paista vielä 2–3 minuuttia sekoittamatta. Kun olet paistanut kaikki perunat, pane ne sivuun odottamaan.

  3. Paista paprika- ja sipulisuikaleita kuumassa pannussa pari minuuttia kääntelemättä. Ripottele päälle suolaa ja paista vielä pari minuuttia. Vihanneksiin saa jäädä vähän kärähtänyttäkin pintaa. Mausta yrteillä. Lisää perunat ja paistele höystöä keskilämmöllä 8–10 minuuttia, kunnes se on kypsää.

  4. Kuumenna sämpylät, voitele sisäpuoli sinapilla, lisää makkara sekä reilusti höystöä ja tarjoile.

Juomasuositus
Amerikanitalialainen hodari

Yrttiseen makumaailmaan sopii aromaattinen ja hieman hedelmäinen ale, esimerkiksi old ale, strong ale, pale ale tai bitter ale.