Anu Komsin Tarte Tatin

Tarte Tatin on kakku, joka on pyöräytetty ylösalaisin.

Valmistusaineet

Taikina
  • 150 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 muna
  • 1 dl (hedelmä)sokeria
  • hyppysellinen suolaa

Täyte
  • noin 15 kpl talviomenia
  • 100 g voita (enemmänkin jos kehtaa)
  • 1–1 1/2 dl (hedelmä)sokeria
  • ripaus kanelia

Valmistusohjeet

  1. Nypi voi vehnäjauhoihin, sokeriin ja suolaan, lisää lopuksi muna. Laita jääkaapiin puoleksi tunniksi.

  2. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pilko omenat lohkoiksi.

  3. Kuullota voi ja sokeri mieluiten valurautapannulla. Kun seos on saanut väriä, lisää omenalohkot ja anna niiden pehmetä. Lisää lopuksi ripaus kanelia.

  4. Kauli taikina ohueksi levyksi.

  5. Jos olet tehnyt paistoksen valurautapannussa, peitä se taikinakannella. Voit myös tehdä paistoksen uunivuoassa, kaada omenaseos pohjalle ja peittele vuoka taikinakannella.

  6. Kypsennä 175 asteessa noin 20–30 minuuttia.

  7. Voilá, tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.

Juomasuositus
Anu Komsin Tarte Tatin

Maista ranskalaista klassikkoa puolimakean ranskalaisen siiderin kanssa.