Appelsiini-rosmariiniöljy

Tämä kastike sopii täydellisesti vastakypsennetylle kalalle.

Valmistusaineet

  • yhden (luomu)appelsiinin suikaloitu kuori
  • 1 dl appelsiininmehua (vastapuristettua)
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1/2 rkl silputtua tuoretta rosmariinia
  • 2 tl dijoninsinappia
  • 1/2 tl merisuolahiutaleita
  • ripaus vastarouhittua mustapippuria
  • 1 dl oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Pese (luomu)appelsiini huolellisesti kuumalla vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Suikaloi kuori joko kuoriraudalla tai leikkaa kuoresta lastuja kuorimaveitsellä ja silppua lastut vielä hienommaksi.

  2. Lisää appelsiininkuori ja -mehu sekä hunaja kattilaan. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä pari minuuttia. Lisää rosmariini ja anna jäähtyä haaleaksi.

  3. Vatkaa kulhossa sinappi, suola ja pippuri. Lisää öljy tipoitellen koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi appelsiiniseos. Vatkaa tasaiseksi.