Munakoisotahna Baba ganoush

Libanonilainen munakoisotahna Baba ganoush sopii monentyyppiseen mezealkupalapöytään. Esimerkiksi leivän kanssa nautittavan tahnan oheen sopivat salaatit ja oliivit.

Valmistusaineet

  • 2 keskikokoista munakoisoa

  • n. 3 rkl oliiviöljyä

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 3 rkl tahinia

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 1 tl gourmetsuolaa, esim. Maldon

  • 0,5 tl mustapippuria myllystä

  • 0,5 tl kuivattua minttua

Valmistusohjeet

  1. Huuhtaise munakoisot. Paahda niitä 225-asteisessa uunissa välillä käännellen n. 40 minuuttia. Pinta saa hieman mustua, sillä se antaa tahnalle savuisan maun.

  2. Anna munakoisojen jäähtyä n. 10 minuuttia. Paloittele koisot kulhoon. Lisää öljy ja kuoritut valkosipulit. Soseuta tahnaksi.

  3. Mausta tahna tahinilla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Laita tahna kulhoon ja ripottele päälle hieman kuivattua minttua.

Juomasuositus
Munakoisotahna Baba ganoush

Mezeaterian kanssa sopii vivahteikas ja ryhdikäs sauvignon blanc Chilestä tai Uudesta-Seelannista. Kokeile myös Santorinin saarelta kotoisin olevaa hapokasta Assyrtikoa tai ryhdikästä, kuivaa roseeviiniä Ranskasta tai Italiasta. Sitruunaiset vehnäoluet ovat myös hyvä vaihtoehto.