Takaisin
Resepti

Italialaiset basilikagnudit

Kasvisruokavalio

Italialaiset basilikagnudit

Kasvisruokavalio
4+ tuntia
4 hlö
4+ tuntia
4 hlö

Basilikagnudit ovat tyypillinen italialainen herkku: reseptit ovat usein yksinkertaisia, ruoka pohjautuu laadukkaisiin raaka-aineisiin ja se valmistuu taikinan lepäämisen jälkeen nopeasti.

Juomasuositus

Tarjoa yrttisten gnudien kanssa viileän Pohjois-Italian raikkaan hapokkaita, Pirteä & Hedelmäinen -makutyypin valkoviinejä esimerkiksi näistä lajikkeista: Friulano, Garganega, Sauvignon ja Pinot Grigio. Gnudien seuraan olutlasiin sujahtaa hyvin viilennetty Pale Ale.

Valmistusaineet
  • 2 rkua basilikaa  

  • 1 rkl vettä  

  • 250 g ricottajuustoa  

  • 125 g parmesania 

  • 3 kananmunaa  

  • 1 dl durumvehnäjauhoja  

  • 50 g voita  

  • 1 luomusitruuna (2 rkl mehua ja kuori)  

  • 50 g pecorinoa  

  • basilikaa koristeluun 

  • n. 500 g durumjauhoja valmistukseen  

Valmistusohjeet
  1. Kuumenna pannulla vesi ja basilikanlehdet. Kiehauta kunnes basilika on muuttunut tummaksi. Jäähdytä ja purista ylimääräinen vesi.  

  2. Soseuta basilikanlehdet ja puolet ricottajuustosta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.  

  3. Lisää kulhoon 2 kananmunaa ja yksi keltuainen.  

  4. Raasta parmesan ja lisää se seoksen joukkoon. Lisää myös jauhot ja sekoita tasaiseksi massaksi. Siirrä seos pursotinpussiin.  

  5. Ripottele durumvehnäjauhoja laakeaan astiaan noin 1/2 cm kerros. Pursota taikina 1,5 cm paksuksi pötköksi jauhojen päälle. Lisää pinnalle reilu kerros durum­vehnäjauhoja. Leikkaa pötköt noin 2–3 cm paloiksi veitsellä painaen.  

  6. Siirrä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli. Nosta gnudit huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen valmistusta.  

  7. Kuumenna voi pannulla, mutta älä ruskista. Lisää raastettu sitruunankuori ja mehu.   

  8. Keitä gnudit. Kuumenna kattilassa 2 l vettä ja 2 tl suolaa. Nosta gnudit kiehuvan veden joukkoon ja keitä noin 1 minuutti. Valmiit gnudit nousevat pintaan. Nosta ne pannulle voin joukkoon.  

  9. Kokoa annokseksi ja raasta pinnalle pecorinojuustoa. Koristele basilikalla. 

Resepti Mika Rampa, kuva Satu Nyström, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström