Takaisin
Resepti

Batata harra

Kasvisruokavalio

Batata harra

Kasvisruokavalio
30 min
4 henkilöä
30 min
4 henkilöä

Batata harra eli libanonilaiset mausteiset perunat sopivat lihan lisäkkeeksi tai esimerkiksi meze-aterian osaksi.

Juomasuositus

Mausteiset perunat valkosipulimajoneesilla nautiskellaan pirteä & hedelmäinen -makutyypin valkoviinin tai ranskalaisen Provencen alueen kuivan roseeviinin kera. Olutlasissa kuohuu hyvin viilennetty IPA-olut, joka korostaa ruuan mausteisuutta.

Valmistusaineet
  • 8 keitettyä kiinteää perunaa

  • 1 pienehkö keltasipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1,5 dl oliiviöljyä

  • 0,25 tl cayennepippuria

  • 0,25–0,5 tl jauhettua korianteria

  • 0,5 tl mustapippuria myllystä

  • 1 tl suolaa

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 1 dl hienonnettua, tuoretta korianteria

Tarjoiluun

  • valkosipulilla maustettua majoneesia

Batata harra
  1. Kuutioi tai viipaloi perunat ja laita ne hetkeksi sivuun.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota niitä keskilämmöllä öljyssä muutama minuutti. Lisää mausteet ja paista niitä käännellen hetki. 
  3. Lisää perunat ja paista, kunnes ne saavat rapean pinnan. Mausta seos sitruunamehulla ja korianterisilpulla.