Batata harra

Batata harra eli libanonilaiset mausteiset perunat sopivat lihan lisäkkeeksi tai esimerkiksi meze-aterian osaksi.

Valmistusaineet

  • 8 keitettyä kiinteää perunaa

  • 1 pienehkö keltasipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1,5 dl oliiviöljyä

  • 0,25 tl cayennepippuria

  • 0,25–0,5 tl jauhettua korianteria

  • 0,5 tl mustapippuria myllystä

  • 1 tl suolaa

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 1 dl hienonnettua, tuoretta korianteria

Tarjoiluun

  • valkosipulilla maustettua majoneesia

Batata harra

  1. Kuutioi tai viipaloi perunat ja laita ne hetkeksi sivuun.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota niitä keskilämmöllä öljyssä muutama minuutti. Lisää mausteet ja paista niitä käännellen hetki. 
  3. Lisää perunat ja paista, kunnes ne saavat rapean pinnan. Mausta seos sitruunamehulla ja korianterisilpulla.