Beef Shawarma -paahtopaistileivät

Tarjoa sunnuntaibrunssilla tai grillatessa shawarma-kääreleipiä. Niiden kokkaaminen käy parilapannullakin.

Valmistusaineet

  • 1,5–2 kg pala naudanpaistia

Leipätaikina 
  • 450 g (n. 7 dl) italialaisia tipo 00 -jauhoja tai korvaavia, esimerkiksi pizzajauhoja
  • 2,5 dl vettä
  • 1,5 tl suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl hiivaa

Homejuustokastike
  • 2,5 dl kuohukermaa
  • 200 g kuutioitua sinihomejuustoa, esim. Gorgonzola
  • 1 rkl sinappijauhetta
  • 1 rkl piparjuurta
  • Lisäksi vesikrassia ja tomaatteja

Valmistusohjeet

  1. Tee taikina leipäkoneessa tai yhdistä taikina-aineet keskenään ja vaivaa 10 minuuttia. Nostata lämpimässä noin tunti, kunnes taikina on kaksinkertainen.

  2. Lämmitä uuni kuumaksi, jopa noin 275–300 asteeseen. Kauli taikinapaloista latteita, halkaisijaltaan noin 15 cm:n leipiä. Paista pikaisesti noin 3–4 min.

  3. Mausta liha suolalla. Paista liha ulkogrillissä, jos mahdollista, tai käytä esim. parilapannua. Kuumenna grilli tai pannu hyvin kuumaksi ja laita lihapala kokonaisena paistumaan. Kääntele sitä mukaa, kun lihan pinta kypsyy.

  4. Kun pinta on kypsynyt rapeaksi, siirrä liha leikkuualustalle. Leikkaa kypsynyt pinta palasta ja siirrä raaka liha takaisin paistumaan. Jatka näin kunnes liha on kypsää.

  5. Valmista seuraavaksi kastike. Lämmitä kerma melkein kiehuvaksi. Lisää juustoa, sinappijauhetta ja piparjuurta maun mukaan.

  6. Kokoa paistetulle leivälle kypsiä lihapaloja, vesikrassia, tomaattia ja juustokastiketta.

Juomasuositus
Juomasuositus

Maista kääreleipien kanssa englantilaista hedelmäistä ja vivahteikasta ale-olutta. Jos pidät erityisesti humalan aromikkaasta puraisusta, valitse ruoan kumppaniksi yrttinen ja trendikäs India Pale Ale

Myös mehevät ja hilloiset punaviinit pihvimaa Argentiinasta sopivat hyvin tämän lihaisan ja juustoisen herkun kumppaniksi.