Katso resepti >
Beef Wellington
Klassinen Beef Wellington ja olut ovat juhlapöydän oiva pari.
Odotathan hetken…
Klassinen Beef Wellington ja olut ovat juhlapöydän oiva pari.
n. 900 g pihvikarjan tai hirvenfileetä
suolaa, vastarouhittua mustapippuria
2 isohkoa salottisipulia
250 g sieniä, esim. herkkusieniä tai
suppilovahveroita
1 nippu timjamia
1/2 dl valkoviiniä
1 pkt (500 g) ruisperuna- tai voitaikinaa
Voiteluun
kananmuna
Paistamiseen
voi-öljyseosta
Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja paista sen pintaan pannulla voi–öljyseoksessa kaunis väri.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi sienet. Paista ne pannulla timjamin kanssa öljy-voiseoksessa. Kaada pannulle valkoviini ja keitä sekoitellen, kunnes viini imeytyy seokseen. Poista timjami.
Kauli taikina levyksi. Lusikoi sieniseos keskelle levyä. Nosta päälle filee. Kääri taikina mahdollisimman tiukasti fileen ympärille. Jätä sauma fileen alle. Nosta filee leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Voitele kevyesti vatkatulla munalla.
Työnnä lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Paista uunin keskitasolla, kunnes mittari osoittaa 59:ää astetta, jolloin sen kypsyysaste on medium. Jos haluat kypsempää lihaa, jatka paistamista, kunnes mittari osoittaa 64:ää astetta. Anna fileen vetäytyä folion alla noin 10 minuuttia.
Leikkaa paksuhkoiksi paloiksi ja tarjoile paahdettujen uunijuuresten kanssa.