Takaisin
Resepti

Blinikääretorttu haukimoussella

Gluteeniton

Blinikääretorttu haukimoussella

Gluteeniton
3 tuntia
10 henkilöä
3 tuntia
10 henkilöä

Blinin makuinen kääretorttu kantaa sisällään haukimoussea ja koristellaan mädillä. Yksinkertaisuudessaan mahtava annos: juhlava ja kaunis tarjottava.

Juomasuositus

Näyttävän blinikääretortun itseoikeutettu kumppani on vivahteikas ja ryhdikäs vakiosamppanja. Toki myös muut laadukkaat kuohuviinit tasaavat bliniherkun rasvaisuutta. Sama vaikutus on aromihumalaisella IPA-oluella, jonka humalaisuuden voimakkuuden voi valita oman makunsa mukaan.

Valmistusaineet

Pohja:  

  • 6 valkuaista 

  • 6 keltuaista 

  • 200 g tuorejuustoa 

  • 1/2 dl tattarijauhoa 

  • 1 tl leivinjauhetta 

  • 1/2 tl suolaa  

 

Haukimousse: 

  • 500 g nahatonta haukifileetä 

  • 3 dl kuivaa valkoviiniä 

  • 1 tl suolaa 

  • 150 g smetanaa 

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa 

  • 1 pieni makea sipuli 

  • 1 dl hienonnettua tilliä 

  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia 

  • 1 luomusitruuna (kuori +  1 rkl mehua) 

  • 1 tl sokeria 

  • 1/2 tl suolaa 

  • 1/2 tl mustapippuria 

 

Tarjoiluun: 

150 g smetanaa 

100 g kirjolohen mätiä 

1/2 rku tilliä
Valmistusohjeet
  1. Valmista ensin haukimousse. Laita haukifilee kattilaan ja lisää valkoviini ja suola. Peitä kannella ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 min. Jäähdytä hauki ja poista ruodot. Hienonna pieneksi silpuksi käsin.  

  2. Vaahdota smetana sähkövatkaimella. Pehmennä tuorejuusto ja sekoita se smetanan joukkoon. 

  3. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna myös tilli ja ruohosipuli. 

  4. Yhdistä kaikki haukimoussen ainekset keskenään. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista mehua 1 rkl. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Siirrä mousse jääkaappiin. 

  5. Valmista blinikääretorttupohja. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa keltuaiset ja tuorejuusto. Lisää tattarijauho, leivinjauhe ja suola. Lisää keltuaisseoksen joukkoon valkuaisvaahtoa kolmessa erässä kevyesti nostellen. 

  6. Kaada taikina syvälle uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kumoa pohja toisen leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi ja jätä se pohjan päälle. Anna jäähtyä liinalla peitettynä huoneenlämpöiseksi, jotta pohja ei pääse kuivumaan. 

  7. Levitä haukimousse jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa tiukaksi kääretortuksi leivinpaperin sisään. Nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään 2 tunniksi. 

  8. Koristele blinikääretorttu. Vaahdota smetana ja laita se pursotinpussiin. Pursota tortun pintaan smetanakekoja. Lisää päälle kirjolohenmätiä ja koristele tillillä. 

Vinkki: lisää smetana ja mäti vasta juuri ennen tarjoilua. 

Resepti Mika Rampa, kuva Antti Vettenranta, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström