BLT broilerin ja halloumin kera

Voileipäklassikko BLT:n nimi juontuu sanoista Bacon, Lettuce and Tomato eli pekonia, salaattia ja tomaattia sisältävä leipä.

Valmistusaineet

Avokado–punasipulisalsa
  • 2 avokadoa
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 punainen chilipalko
  • 2 tl viinietikkaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 1/2 limetin mehu
  • mustapippuria
  • 1 rkl hienonnettua
  • lehtipersiljaa

BLT-leivät
  • 8 siivua maalaisleipää
  • 4 broilerin rintafileetä
  • 4 siivua Amerikan pekonia
  • 200 g halloumi-juustoa
  • 2 isoa tomaattia
  • 1 kerä tai ruukku rapeaa salaattia
  • 1 dl majoneesia
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • paistamiseen oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Aloita valmistamalla salsa. Leikkaa avokadot ja punasipuli pieniksi kuutioiksi. Poista chilistä siemenet ja hienonna. Yhdistä kaikki salsan aineet keskenään ja anna maustua kylmässä leipien valmistumisen ajan.

  2. Paista pekonisiivut rapeiksi paistinpannulla.

  3. Leikkaa broilerin rintafileet hieman ohuemmiksi irrottamalla sisäfileet erilleen. Paista rinta- ja sisäfileitä noin 15 minuuttia kuumalla pannulla tilkassa oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä fileet folion alle hetkeksi vetäytymään.

  4. Viipaloi tomaatit ja revi salaatit suurehkoiksi lehdiksi.

  5. Paahda leipäsiivut joko uunissa tai paistinpannulla ja sivele niiden päälle dijon-sinapilla maustettua majoneesia.

  6. Paista viimeiseksi siivutettu halloumijuusto tilkassa oliiviöljyä.

  7. Kokoa leivät asettamalla leipäsiivuille salaattia, broilerinrintaa, pekonisiivu, halloumia sekä tomaattia. Tarjoile kuumana kylmän avokado–punasipulisalsan kanssa.


Vinkki:
Halloumi-juusto saattaa joskus olla melko suolaista. Juusto kannattaakin huuhdella kylmällä vedellä ennen käyttöä.

Tämä mehevä leipä sopii kokonaisuudessaan mainiosti valmistettavaksi grillissä, kunhan paistaa pekonin parilapuolella siitä irtoavan rasvan vuoksi.