Takaisin
Resepti

Broileri-tortelliinipelti

Broileri-tortelliinipelti

60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö

Pellillinen mehevää broileria, täytettyjä tortelliinipastoja fetalla höystettynä – tätä peltiruokaahan pitää kokeilla!

Juomasuositus

Runsaan hedelmäinen ja samea NEIPA-olut tuo esiin tämän peltiruoan appelsiinisen vivahteen ja kesyttää fetan ja oliivin suolaisuuden. Alkoholiton siideri tuo puolestaan herkullisen omenaista hedelmäisyyttä makupariin.  

Valmistusaineet
  • 4 kpl (600 g) maustamattomia broilerin rintafileitä 

  • 1 valkosipulinkynsi 

  • 2 tl raastettua appelsiininkuorta 

  • 3 rkl hunajaa 

  • 2 rkl oliiviöljyä 

  • 1 tl chilijauhetta 

  • 1/2 tl suolaa    

Lisäksi: 

  • 2 luomuappelsiinia  

  • 250 g tortelliineja (esim. ricotta-pinaatti) 

  • 200 g varsiparsakaalia 

  • 200 g fetajuustoa 

  • 1 dl kalamataoliiveja (kivettömiä) 

  • 1 rkl oliiviöljyä 

  • 1/2 rku basilikaa 

  • 1/2 tl mustapippuria 

Valmistusohjeet
  1. Kuivaa broilerifileet ja siirrä ne uunipellille leivinpaperin päälle. 

  2. Valmista marinadi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese appelsiini ja raasta sen kuori. Sekoita keskenään valkosipuli, appelsiininkuori, hunaja, öljy, chilijauhe ja suola. Hiero marinadi broilerifileiden pintaan ja anna maustua 30 minuuttia huoneenlämmössä. 

  3. Kuumenna uuni 225-asteiseksi ja paista broilerifileitä noin 10 minuuttia.  

  4. Kuori appelsiinit ja viipaloi ne noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi. 

  5. Ota broilerit uunista ja siirrä ne pellin toiseen päähän. Lisää tortelliinit ja asettele appelsiiniviipaleet niiden päälle. Lisää pellille myös varsiparsakaalit, fetajuusto ja oliivit. Jatka paistamista vielä 20–25 minuuttia.  

  6. Viimeistele pelti tuoreella basilikalla ja mustapippurilla.  

Vinkki: Tortelliineja ei tarvitse erikseen kypsentää – ne kypsyvät meheviksi uunissa ja saavat tarvitsemansa nesteen päälle asetelluista appelsiiniviipaleista. 

Resepti Mika Rampa, kuva Timo Pyykkö, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström