Broilerivartaat tonnato-kastikkeella

Pienet broileritikut tarjoillaan laseista. Niiden pohjalla on tonnato-kastiketta eli herkullista tonnikala-kaprismajoneesia, johon vartaan voi dipata.

Valmistusaineet

  • 500 g broilerin marinoimatonta rintafileetä

Marinadi:
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 dl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • n. 1/4 tl vastarouhittua mustapippuria
  • (1/2 tl kurkumaa tai currymaustesekoitusta)

Lisäksi: varrastikkuja

Tonnato-kastike:
  • 1 prk (n. 185/140 g) tonnikalaa öljyssä
  • 2 sardellifileetä (tai 1 anjovisfilee)
  • 1 dl täysmajoneesia
  • 2 tl sitruunamehua
  • mustapippuria myllystä
  • (suolaa)

Koristeluun:
  • pikkukapriksia, rucolaa



Valmistusohjeet

  1. Jos käytät puisia varrastikkuja, pane ne likoamaan veteen.

  2. Leikkaa broilerinliha suorakaiteen muotoisiksi paloiksi.

  3. Sekoita marinadin aineet keskenään.

  4. Sekoita broileripalat marinadiin ja peitä kulho kelmulla. (Lisää kurkuma, jos haluat vartaista keltaisia.) Anna lihojen maustua muutaman tunnin tai mielellään yön yli.

  5. Pujota lihapalat vedessä liotettuihin puisiin tai öljyttyihin metallisiin varrastikkuihin. Nosta vartaat grilliin ja kypsennä noin 15 minuuttia tai kunnes liha on kypsää. Kääntele vartaita kypsennyksen aikana, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Voit myös paistaa vartaat 200-asteisessa uunissa n. 15 min.

  6. Anna vartaiden jäähtyä. Tarjoa tonnato-kastikkeen kanssa.


Tonnato-kastike:
  1. Valuta tonnikalasta neste pois. Laita se sardellien, majoneesin ja sitruunamehun kanssa kulhoon. Sekoita sauvasekoittimella. Lisää majoneesia, jos seos on liian tanakkaa. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla.

  2. Annostele kastike tarjoilulaseihin. Ripottele päälle muutama kapris.

  3. Laita broilerivartaat pystyyn laseihin. Koristele rucolalla, shisolehdillä tai pienillä salaatinlehdillä.