Brownies-leipäset

Tuttu brownies-suklaaleivos leikataan kerrosleipien tapaan viipaleiksi. Väliin levitetään vaniljainen makuraita.

Valmistusaineet

  • 200 g tummaa suklaata
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 200 g voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 5 munaa
  • 1 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl kaakaojauhetta

Kuorrutus
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • (esim. Philadelphia)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 tl raastettua sitruunankuorta
  • n. 1/2 pkt (250 g) tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Sulata rouhittu suklaa mikroaaltouunissa tai liedellä paksupohjaisessa kattilassa vesihauteessa.

  2. Mittaa kulhoon sokeri, pehmeä voi ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää sulatettu suklaa ja lopuksi keskenään sekoitetut vehnäjauho ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi.

  3. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Tasoita pinta. Paista 175 asteessa 20–30 minuuttia. Älä paista liikaa, sillä muuten taikinasta tulee kuivaa. Levy saa olla hiukan kostean tuntuinen uunista otettaessa, sillä se kypsyy lisää jäähtyessään.

  4. Leikkaa jäähtynyt levy suorakaiteenmuotoisiksi paloiksi.

  5. Tee täyte. Mittaa tuorejuusto kulhoon ja vatkaa se ilmavaksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon vaniljasokeri, voi ja sitruunankuori. Vatkaa, kunnes seos on tasaista. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja jatka vatkaamista pienellä nopeudella, kunnes sokeri on sekoittunut muiden aineiden joukkoon. Levitä täyte puolelle paloista ja nosta loput päälle. Koristele halutessasi tomusokerilla ja mansikkaviipaleilla.


Vinkki
Käytä suklaata, jonka kaakaopitoisuus on alle 70 %. Sitä kaakaopitoisempi suklaa antaa brownieen kitkerämmän maun.