Takaisin
Resepti

Brunssipizza

Brunssipizza

40 min
3 hlö
40 min
3 hlö

Brunssipizzassa yhdistyy samaan pakettiin aamiaisen perusaineet: jogurtti, kinkku ja kananmuna.

Juomasuositus

Brunssipizzan täyteläisyydelle sopivat raikkaan hapokkaat italialaiset kuohuviinit. Prosecco sopii mutkattoman luonteensa takia hyvin brunssin yleisjuomaksi.

Jos haluaa pizzan seuraksi hieman paahteisempaa, mutta silti hedelmäistä kuplivaa, Espanjan cavat ovat mainio vaihtoehto. Niistä voi valita myös oman makunsa mukaisen makeus­asteen erittäin kuivasta puolikuivaan.

Valmistusaineet
  • 1,5 dl vettä

  • 15 g tuorehiivaa

  • 0,5 tl suolaa

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • n. 3 dl vehnäjauhoja

Täyte 

  • 3 rkl paksua turkkilaista jogurttia

  • 12 viipaletta ilmakuivattua kinkkua tai kylmäsavulohta

  • 250 g mozzarellaa

  • 250 g terttukirsikkatomaattia

  • 4 dl salaattipinaattia

  • 1,5 dl vastaraastettua parmesaania

  • sormisuolaa

  • mustapippuria myllystä

  • 3–6 kananmunaa

Valmistusohjeet
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi, noin 30 min.

  2. Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Painele taikinasta kuplat pois. Kauli taikinasta yksi iso, 3 keskikokoista tai useampi pieni pizzapohja. Nosta pohjat leivinpaperilla päällystetyille uunipelleille.

  3. Levitä jogurtti taikinapohjille. Asettele päälle kinkkua tai lohta, mozzarellaviipaleita ja tomaattia. Lisää osa pinaatista ja säästä loput tarjoiluun. Ripottele päälle parmesaania ja hieman suolaa. Rouhi pinnalle mustapippuria. Riko varovasti haluamasi määrä kananmunia pizzan päälle. Voit kääntää hieman taikinan reunoja ylöspäin, niin täyte ei pääse valumaan pellille.

  4. Paista 5–15 minuuttia, pizzojen koosta ja uunin tehosta riippuen. Viimeistele salaattipinaatilla