Brunssilla yksi aina ja kaiken kanssa toimiva vaihtoehto on samppanja. Joka suupalan jälkeen ei ole pakko ottaa viinitilkkaa, vaan kuplista voi nauttia rauhallisessa tahdissa sopivimpien makupalojen kanssa.
Lue lisää >
Odotathan hetken…
Brunssipizzassa yhdistyy samaan pakettiin aamiaisen perusaineet: jogurtti, kinkku ja kananmuna.
Brunssipizzan täyteläisyydelle sopivat raikkaan hapokkaat italialaiset kuohuviinit. Prosecco sopii mutkattoman luonteensa takia hyvin brunssin yleisjuomaksi.
Jos haluaa pizzan seuraksi hieman paahteisempaa, mutta silti hedelmäistä kuplivaa, Espanjan cavat ovat mainio vaihtoehto. Niistä voi valita myös oman makunsa mukaisen makeusasteen erittäin kuivasta puolikuivaan.
1,5 dl vettä
15 g tuorehiivaa
0,5 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
n. 3 dl vehnäjauhoja
Täyte
3 rkl paksua turkkilaista jogurttia
12 viipaletta ilmakuivattua kinkkua tai kylmäsavulohta
250 g mozzarellaa
250 g terttukirsikkatomaattia
4 dl salaattipinaattia
1,5 dl vastaraastettua parmesaania
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
3–6 kananmunaa
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi, noin 30 min.
Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Painele taikinasta kuplat pois. Kauli taikinasta yksi iso, 3 keskikokoista tai useampi pieni pizzapohja. Nosta pohjat leivinpaperilla päällystetyille uunipelleille.
Levitä jogurtti taikinapohjille. Asettele päälle kinkkua tai lohta, mozzarellaviipaleita ja tomaattia. Lisää osa pinaatista ja säästä loput tarjoiluun. Ripottele päälle parmesaania ja hieman suolaa. Rouhi pinnalle mustapippuria. Riko varovasti haluamasi määrä kananmunia pizzan päälle. Voit kääntää hieman taikinan reunoja ylöspäin, niin täyte ei pääse valumaan pellille.
Paista 5–15 minuuttia, pizzojen koosta ja uunin tehosta riippuen. Viimeistele salaattipinaatilla