Takaisin
Resepti

Caprese-perunawrapit

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Caprese-perunawrapit

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
30 min
4 hlö
30 min
4 hlö

Kotimainen peruna on edullista lähiruokaa parhaimmillaan. Perunawrapit täytetään caprese-salaatista tutuilla mauilla: tomaatilla, mozzarellalla ja rucolalla.

Juomasuositus

Maailmanvalloittaja prosecco on omiaan pikkusuolaisten kanssa. Perunawrapin italialaiset vivahteet saavat proseccon raikkaan päärynäisestä makumaailmasta kepeän mutta maukkaan kumppanin. 

Valmistusaineet
  • 4–5 (400 g) yleisperunaa 

  • 100 g parmesaanijuustoa 

Täyte: 

  • 2–3 tomaattia 

  • 2 pkt (à 125 g) buffalomozzarellaa 

  • 50 g rucolaa 

  • 1 rkl oliiviöljyä 

  • 1/2 tl chilirouhetta 

  • 1/2 tl mustapippuria 

Valmistusohjeet
  1. Pese perunat huolellisesti ja kuori ne halutessasi. Suikaloi perunat ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai juustohöylällä.

  2. Raasta parmesaanijuusto ja levitä sitä uunipellille leivinpaperin päälle neljäksi ympyräksi, halkaisijaltaan noin 15 cm.

  3. Asettele perunaviipaleet juustoraasteen päälle hieman limittäin. Lisää loput juustoraasteesta perunoiden päälle.

  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

  5. Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Täytä perunawrapit rucolalla, tomaattiviipaleilla ja mozzarellalla. Valuta päälle öljyä. Mausta chilirouheella ja mustapippurilla.

     

    Resepti Mika Rampa. Kuva Kristiina Kurronen. Juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström.