Caprese-piiras

Caprese eli tomaatista ja mozzarellasta valmistettu salaatti on monelle tuttu juttu. Uuden ja yllättävän siitä saa latomalla salaatin raaka-aineet kypsälle piirakkapohjalle.

Valmistusaineet

  • 1 pkt (400 g) pakastepiirakkataikinaa

Täyte:
  • n. 3 rkl punaista tai vihreää pestoa
  • 375–500 g mozzarellaa
  • 4–6 (terttu)tomaattia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl valkoista balsamicoa
  • (sormi)suolaa, mustapippuria myllystä
  • muutamia basilikanlehtiä

Valmistusohjeet

  1. Kauli sulatettua taikinaa hieman ohuemmaksi. Nosta se halkaisijaltaan n. 24 cm irtopohjavuokaan tai suorakaidevuokaan (n. 15 cm x 30 cm). Laita päälle pala leivinpaperia ja kuivattuja herneitä. Ne estävät taikinan reunoja valahtamasta paistamisen aikana.

  2. Paista pohjaa uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Poista leivinpaperi painoineen ja jatka paistamista vielä n. 10 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja kauniin kullanruskea. Anna jäähtyä.

  3. Täytä piiras hieman ennen tarjoilua. Levitä pohjalle pesto. Viipaloi mozzarella ja tomaatit. Lado ne lomittain piirakkapohjalle. Valuta päälle oliiviöljyä ja pirskottele hieman viinietikkaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele basilikanlehdin.

Juomasuositus
Caprese-piiras

Caprese-tyyppiset salaatit sopivat mainiosti raikkaille valkoviineille, joten kupliva italialainen prosecco on piirakan kanssa mukava yllätys. Se on tälle ruualle italialaisen mutkaton kumppani.

Astetta hienompiin juhliin voi valita samppanjaa. Hedelmäinen roseesamppanja on kaunis katsella ja sopii maun lisäksi piiraan värimaailmaan.