Caprese uunikuivatuilla tomaateilla

Vieraat voivat rakentaa oman salaatinsa eri osista. Tässä herkullisia tomaatteja mozzarellan kera.

Valmistusaineet

  • 500 g puhvelimozzarellaa
  • 1 annos uunissa paahdettuja tomaatteja (ohje alla)
  • 1 tuuhea ruukku basilikaa
  • 3/4 dl oliiviöljyä
  • sormisuolaa, mustapippuria myllystä

Uunissa paahdetut tomaatit
  • 750 g kirsikkatomaatteja
  • n. 4 rkl oliiviöljyä
  • n. 1 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria myllystä
  • 1 tl sokeria
  • (muutama oksa timjamia)

Valmistusohjeet

  1. Revi mozzarella kulhoon. Lisää joukkoon tomaatit ja basilikanlehdet. Valuta päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita.

  2. Voit halutessasi pirskottaa päälle hieman valkoista balsamicosiirappia tai muuta viinietikkaa.


Uunissa paahdetut tomaatit
  1. Halkaise kirsikkatomaatit ja laita ne uunivuokaan. Pirskottele päälle hieman öljyä. Ripottele päälle suolaa, pippuria ja sokeria. Lisää halutessasi timjamit.

  2. Paista tomaatteja 100-asteisessa uunissa noin 4 tuntia.