Basilikagnudit ovat tyypillinen italialainen herkku: reseptit ovat usein yksinkertaisia, ruoka pohjautuu laadukkaisiin raaka-aineisiin ja se valmistuu nopeasti.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Tomaattinen cashew-pasta syntyy lähes puolessa tunnissa. Uuni paahtaa paprikat, tomaatit ja pähkinät taivaallisen makuisiksi.
Espanjan Navarrassa valmistetaan herkullisia sekoiteviinejä, joissa Tempranillo on usein pääosassa. Nämä viinit ovat runsaan marjaisia mutta pehmeitä ja ne sopivatkin hyvin paprikaisen pastan seuraan.
2 punaista paprikaa
2–3 valkosipulinkynttä
250 g kirsikkatomaatteja
125 g cashewpähkinöitä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1/2 tl chilirouhetta
1/2 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
400 g pastaa (esim. tagliatelle)
Lisäksi:
150 g vegaanista fetaa
1/4 rku tuoretta basilikaa
Halkaise paprikat ja poista niistä siemenet ja kanta. Leikkaa paprikat paloiksi. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet.
Valuta öljyä uunivuoan pohjalle. Lisää kaikki kasvikset ja pähkinät vuokaan. Mausta balsamiviinietikalla, chilirouheella ja suolalla. Paahda 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä keitinvettä noin 2 desiä.
Soseuta paahdetut kasvikset ja pähkinät sauvasekoittimella. Ohenna tarvittaessa pastan keitinvedellä.
Sekoita pasta ja kastike. Viimeistele vegaanisella fetalla ja tuoreella basilikalla.
Resepti Mika Rampa, kuva Timo Pyykkö, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström