Takaisin
Resepti

Cashew-paprikapasta

Vegaaninen

Cashew-paprikapasta

Vegaaninen
40 min
4 hlö
40 min
4 hlö

Tomaattinen cashew-pasta syntyy lähes puolessa tunnissa. Uuni paahtaa paprikat, tomaatit ja pähkinät taivaallisen makuisiksi.

Juomasuositus

Espanjan Navarrassa valmistetaan herkullisia sekoiteviinejä, joissa Tempranillo on usein pääosassa. Nämä viinit ovat runsaan marjaisia mutta pehmeitä ja ne sopivatkin hyvin paprikaisen pastan seuraan.

Valmistusaineet
  • 2 punaista paprikaa

  • 2–3 valkosipulinkynttä

  • 250 g kirsikkatomaatteja

  • 125 g cashewpähkinöitä

  • 1 rkl balsamiviinietikkaa

  • 1/2 tl chilirouhetta

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/2 dl oliiviöljyä

  • 400 g pastaa (esim. tagliatelle)

Lisäksi:

  • 150 g vegaanista fetaa

  • 1/4 rku tuoretta basilikaa

Valmistusohjeet
  1. Halkaise paprikat ja poista niistä siemenet ja kanta. Leikkaa paprikat paloiksi. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet.

  2. Valuta öljyä uunivuoan pohjalle. Lisää kaikki kasvikset ja pähkinät vuokaan. Mausta balsamiviinietikalla, chilirouheella ja suolalla. Paahda 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.

  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä keitinvettä noin 2 desiä.

  4. Soseuta paahdetut kasvikset ja pähkinät sauvasekoittimella. Ohenna tarvittaessa pastan keitinvedellä.

  5. Sekoita pasta ja kastike. Viimeistele vegaanisella fetalla ja tuoreella basilikalla.

Resepti Mika Rampa, kuva Timo Pyykkö, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström