Takaisin
Resepti

Camembertilla gratinoidut osterit

Camembertilla gratinoidut osterit

50 min
4 hlö
50 min
4 hlö

Vahvan makuisia ja herkullisia camembertilla gratinoituja ostereita voit tarjoilla alkupaloina tai lämpimänä ruokana.

Juomasuositus

Tarjoile ostereiden seuraksi rutikuivaa samppanjaa, mielellään Blanc de Blancs'ia, sancerre-, chablis- tai muscadet-viiniä tai stout-olutta, mielellään Oyster Stoutia.

Valmistusaineet
  • 24 osteria
  • 3 salottisipulia
  • nokare voita
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 camembert-juusto
  • 4 ruokalusikallista ranskankermaa
  • mustapippuria
Valmistusohjeet
  1. Lämmitä uuni kuumaksi 240 °C tai esilämmitä grillin ylävastukset.

  2. Kuori camembert-juusto ja pilko pehmeä sisus. Kuori ja pilko hienoksi salottisipulit. Kuullota sipulit voinokareen kanssa kasarissa ja lisää joukkoon viini. Hauduta neste lähes kokonaan pois.

  3. Avaa osterit ja valuta niistä ylimääräinen neste pois.

  4. Asettele osterit ritilälle uunipannun päälle tai levitä uunipannun pohjalle karkeaa suolaa niin paljon, että saat osterit pysymään pystyssä.

  5. Lisää juustonpalat ja ranskankerma kasariin. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä niin, että se sulaa tasaiseksi. Mausta mustapippurilla ja levitä seosta ruokalusikallinen jokaisen osterin päälle.

  6. Kypsennä kuumassa uunissa tai grillivastusten alla enintään 10 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoile kuumana.