Avokadoleivän suosio on valtavaa Australiassa mutta myös sen ulkopuolella. Tämä uppomunalla mehevöitetty trendiherkku on taatusti brunssipöydän kruunaamaton kuningatar.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Skonssit maistuvat aina parhailta vastapaistettuina, olivat ne sitten suolaisia tai makeita.
Suolaisille skonsseille sopii hienosti englantilainen kuohuviini, joka on nostanut laatuaan ja arvostustaan maailmalla jo lähes samppanjan tasolle.
Panostajan täsmävalinta makeille skonsseille on marjainen ja raikas roseesamppanja.
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl sokeria
50 g kylmää voita
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
1 dl raastettua cheddaria tai muuta maukasta juustoa
2 rkl tuoretta, hienonnettua timjamia
Voiteluun: 1 kananmuna
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon kuutioitu, kylmä voi. Lisää kerma, juusto ja yrttisilppu. Sekoita mahdollisimman nopeasti taikinaksi, ettei siihen muodostu sitkoa.
Muotoile taikinasta kevyesti jauhotetulle leivinpaperille kaksi pyöreää ”kakkaraa”. Leikkaa taikinapyörällä kolmioksi siten, etteivät palat irtoa toisistaan.
Voitele kevyesti vatkatulla munalla.
Paista uunissa n. 20 minuuttia. Tarkista kypsyys, kun paistoaikaa on kulunut n. 15 minuuttia. Jos skonssin pohja on kauniin ruskea ja tuntuu kovahkolta, niin leivonnainen on valmis.
Tarjoa paistolämpimänä voin kanssa. Skonssien kanssa voi myös tarjota kinkkua, juustoa tai graavilohta.