Takaisin
Resepti

Cheddar-timjamiskonssit

Cheddar-timjamiskonssit

40 min
12 hlö
40 min
12 hlö

Skonssit maistuvat aina parhailta vastapaistettuina, olivat ne sitten suolaisia tai makeita.

Juomasuositus

Suolaisille skonsseille sopii hienosti englantilainen kuohuviini, joka on nostanut laatuaan ja arvostustaan maailmalla jo lähes samppanjan tasolle.

Panostajan täsmävalinta makeille skonsseille on marjainen ja raikas roseesamppanja.

Valmistusaineet
  • 4 dl vehnäjauhoja

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl sokeria

  • 50 g kylmää voita

  • 2 dl kuohu- tai ruokakermaa

  • 1 dl raastettua cheddaria tai muuta maukasta juustoa

  • 2 rkl tuoretta, hienonnettua timjamia

Voiteluun: 1 kananmuna

Valmistusohjeet
  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon kuutioitu, kylmä voi. Lisää kerma, juusto ja yrttisilppu. Sekoita mahdollisimman nopeasti taikinaksi, ettei siihen muodostu sitkoa.

  2. Muotoile taikinasta kevyesti jauhotetulle leivinpaperille kaksi pyöreää ”kakkaraa”. Leikkaa taikinapyörällä kolmioksi siten, etteivät palat irtoa toisistaan.

  3. Voitele kevyesti vatkatulla munalla.

  4. Paista uunissa n. 20 minuuttia. Tarkista kypsyys, kun paistoaikaa on kulunut n. 15 minuuttia. Jos skonssin pohja on kauniin ruskea ja tuntuu kovahkolta, niin leivonnainen on valmis.

  5. Tarjoa paistolämpimänä voin kanssa. Skonssien kanssa voi myös tarjota kinkkua, juustoa tai graavilohta.