Chorizo-kikhernekeitto höystettynä mozzarellalla

Mietous ja mausteisuus yhdistyvät vivahteikkaaksi kokonaisuudeksi tässä keitossa.

Valmistusaineet

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • n. 200 g palsternakkaa
  • 4 chorizoa tai muuta mausteista
  • raakamakkaraa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • n. 7 dl kana- tai lihalientä
  • 1 prk (400 g) kokonaisia, kuorittuja tomaatteja
  • n. 1 tl harissaa tai ripaus chilijauhetta
  • 1/2 tl kanelia
  • 3 dl keitettyjä kikherneitä
  • 1 pkt (125 g) mozzarellaa
  • 3 rkl hienonnettua, tuoretta lehtipersiljaa
  • 1 tl vastarouhittua mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja kuutioi juurekset. Leikkaa makkara pieniksi paloiksi. Ruskista makkaraa öljyssä kattilassa, kunnes se on kauniin väristä. Nosta makkarat hetkeksi sivuun. Lisää kattilaan sipulit ja juurekset. Paista käännellen noin minuutti. Kaada kattilaan kanaliemi, tomaatit ja mausteet.

  2. Anna seoksen kiehahtaa ja keitä noin 15 minuuttia tai kunnes juurekset ovat pehmeitä. Lisää kattilaan makkarat ja kikherneet. Jatka kypsentämistä, kunnes makkarat ja herneet ovat lämmenneet ja makkara on kypsää.

  3. Annostele keitto lautasille ja ripottele päälle kuutioitua mozzarellaa ja lehtipersiljaa. Rouhi päälle mustapippuria.

Vinkki:

Harissa on pohjoisafrikkalainen mausteseos, jossa on muun muassa chiliä, valkosipulia ja juustokuminaa. Sen voi korvata vaikkapa cayennenpippurilla.

Juomasuositus
Chorizo-kikhernekeitto höystettynä mozzarellalla

Chorizokeiton kanssa kannattaa kokeilla tomaattipohjaisia ruokia rakastavaa keskitäyteläistä chiantia.

Myös raikas ja vaalea lager-tyyppinen olut tasaa keiton mausteisuutta mainiosti.