Cobb salad

More is more, sanoo amerikkalainen ja lastaa salaattiin kaikki lempiraaka-aineet kerralla. Kun lasiin vielä kaadetaan täyteläistä chardonnayta, niin muhkea ateria viikonloppuvieraille on valmis.

Valmistusaineet

  • n. 1 l sekasalaattia, esim. romainea, rucolaa, endiiviä ja punasalaattia
  • 8 viipaletta pekonia
  • 2 kypsää avokadoa
  • 12 kirsikkatomaattia
  • 2 kypsää broilerin rintafileetä viipaleina
  • 1 kovaksikeitetty kananmuna
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 dl sinihomejuustoa pieninä muruina

Kastike
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 2 tl dijoninsinappia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • (sormi)suolaa, mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Tee kastike. Sekoita viinietikka ja sinappi keskenään. Sekoita joukkoon öljy vähitellen ja koko ajan sekoittaen, kunnes kastike paksuuntuu. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita kastike hetkeksi sivuun.

  2. Pese ja kuivaa salaatit. Revi tai leikkaa ne sopiviksi suupaloiksi ja laita kulhoon.

  3. Paista pekoni keskilämmöllä pannulla rapeaksi. Nosta viipaleet talouspaperin päälle valumaan. Leikkaa ne pieniksi paloiksi ja lisää salaattiin.

  4. Poista avokadoista kivet ja kuoret. Kuutioi hedelmäliha. Puolita tomaatit ja viipaloi broilerinfilee. Kuori ja hienonna muna. Asettele kaikki salaattipedille. Kaada päälle kastike, hienonnettu ruohosipuli ja sinihomejuusto. Sekoita hyvin.

Juomasuositus
Cobb salad

Kalifornialainen chardonnay ja pinot gris ovat oivia valintoja cobb saladille. Niiden täyteläinen rakenne sopii avokadon ja pekonin rasvaisuuden kanssa. Valkoviineissä on riittävästi happoja myös sitruunalle ja etikalle.


Oluista salaatille sopii hyvin esimerkiksi amerikkalainen ale.