Takaisin
Resepti

Crème Ninon

Kasvisruokavalio

Crème Ninon

Kasvisruokavalio
40 min
4 hlö
40 min
4 hlö

Crème Ninon sopii cocktail- tai alkupalaksi, kun sen tarjoaa pienestä kupista. Hienostunut tuorehernekeitto koristellaan herneenversoilla ja kermavaahdolla.

Juomasuositus

Nauti Crème Ninonin kanssa samaa samppanjaa tai kuohuviiniä, jota käytät keiton valmistukseenkin. Kuiva, hedelmäinen vakiosamppanja on juhlallinen vaihtoehto. Myös crèmant Ranskasta tai Luxemburgista tai uuden maailman laadukas, mineraalinen kupliva esimerkiksi Uudesta-Seelannista tai Australiasta nostattaa makupalettia niin lautasella kuin lasissakin.

Valmistusaineet
  • 2 salottisipulia 

  • 1 valkosipulinkynsi 

  • 1 jauhoinen peruna 

  • 1 rkl voita 

  • n. 6 dl kasvislientä 

  • 500 g tuore- tai pakasteherneitä 

  • 2 dl kuohukermaa 

  • 4 rkl kuivaa kuohuviiniä 

  • suolaa, valkopippuria myllystä

Tarjoiluun 

  • 2 siivua pekonia, paahdettua macadamia-pähkinää, herneenversoja, hieman kermavaahtoa

Valmistusohjeet
  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi peruna. Kuullota ne kattilassa voissa. Lisää joukkoon liemi ja anna hautua 
n. 15 minuuttia lempeästi poreillen.

  2. Lisää joukkoon herneet. Anna kypsyä muutama minuutti. Ota osa liemestä erikseen. Soseuta keitto. Painele keitto siivilän läpi toiseen kattilaan. Kiehauta keitto.

  3. Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi. Ota hieman sivuun koristelua varten. Lisää keiton joukkoon kuohuviiniä ja kermavaahtoa juuri ennen tarjoilua. Lisää tarvittaessa kasvislientä, jos keitto tuntuu liian jämäkältä. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Paista pekoni pannulla rapeaksi. Paahda myös pähkinöihin kaunis väri. Koristele keitto kermavaahdolla, murustetulla pekonilla, rouhituilla pähkinöillä ja herneenversoilla.