Takaisin
Resepti

Crêpes Suzette

Kasvisruokavalio

Crêpes Suzette

Kasvisruokavalio
60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö

Oletko jo kokeillut liekittämisen klassikkoa, Crêpes Suzetten eli appelsiiniohukaisten valmistusta?

Juomasuositus

Klassikkojälkiruoan appelsiinisuutta säestää upeasti toinen klassikko eli Ranskan jälkiruokaviinien valtias Sauternes. Samaa jaloaromista makeutta ja kypsää sitrushedelmäisyyttä löytää myös Saksan ja Itävallan makeista jälkiruokaviineistä.

Valmistusaineet
  • 3 kananmunaa 

  • 3 dl kevytmaitoa 

  • 2,5 dl vehnäjauhoja 

  • 50 g voita 

  • 1/2 luomuappelsiinin kuori raastettuna 

  • 1/8 tl suolaa 

  • voita paistamiseen 


Kastike: 

  • 2 luomuappelsiinia 

  • 1 dl sokeria  

  • 50 g voita 

  • 1/2 dl sitruslikööriä 

Valmistusohjeet
  1. Riko munien rakenne kulhossa. Lisää maito ja vehnäjauhot. Sulata voi ja lisää se taikinaan.  

  2. Raasta puolikkaan appelsiinin kuori ja lisää se taikinaan. Mausta taikina suolalla ja anna tekeytyä vähintään 30 min. 

  3. Paista ohukaiset voissa lisäämällä laakealle paistinpannulle noin 1/2 dl taikinaa. Kääntele pannua, jotta taikina valuu reunoille ja ohukaisista tulee mahdollisimman ohuet. Taittele kypsät ohukaiset neljään osaan. 

  4. Valmista kastike. Raasta 1 appelsiinin kuori ja purista mehut molemmista, yhteensä 1,5 dl.  

  5. Sulata sokeri pannussa. Lisää voi, raastettu kuori ja mehu. Anna kiehua kasaan 3–5 min tai kunnes seos on paksuhkoa.  

  6. Lisää ohukaiset pannulle. Anna hautua muutama minuutti, jotta kastiketta valuu myös ohukaisten sisään. 

  7. Kypsennyksen loppuvaiheessa laita levy täysille. Lisää sitruslikööri ja sytytä välittömästi tulitikulla. Älä liekitä liesituulettimen alla. Käytä mahdollisimman pitkää tulitikkua tai sytytintä. 

Ohjeesta tulee 12 ohukaista.

Resepti Mika Rampa, kuva Antti Vettenranta, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström