Dukkah-mausteseos

Dukkah-mausteseosta voit käyttää vaikkapa salaatin, broilerin, kalan tai lihan maustamiseen. 

Valmistusaineet

  • 1 dl kuorellista mantelia rouhittuna

  • 1 rkl seesaminsiemeniä

  • 1 tl korianterinsiemeniä

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl sokeria

  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa

Valmistusohjeet

  1. Paahda mantelirouhe kuivalla, kuumalla pannulla kauniin vaaleanruskeaksi. Lisää joukkoon seesamin- ja korianterinsiemenet. Jatka paahtamista vielä n. 30 sekuntia.

  2. Ota pois liedeltä ja lisää muut aineet. Anna jäähtyä.


Huom. Tällä ohjeella tulee reilu desilitra valmista mausteseosta. Se on enemmän kuin salaattiin tarvitaan, mutta seos on monikäyttöinen (voit käyttää sitä esimerkiksi broilerin, kalan tai lihan maustamiseen) ja säilyy loistavasti kuukauden tiiviissä purkissa.