Ellan täytetyt kalmarit

Ella Kannisen mieleenpainuvin makumuisto liittyy täytettyihin kalmareihin.

Valmistusaineet

  • 1 kg kalmareita tai seepioita

  • runsas kourallinen lehtipersiljaa

  • 1 valkosipulin kynsi

  • 50 g korppujauhoja

  • lusikallinen raastettua pecorino-juustoa

  • lusikallinen raastettua parmesaania

  • 2 kananmunaa

  • suolaa, pippuria


Pinnalle

  • oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Jos käytät pakastettuja mustekaloja, sulata ne. Pese ja puhdista mustekalat.
  2. Valmista täyte. Hienonna kalmarien lonkero-osat, persilja ja valkosipuli. Yhdistä seos korppujauhojen, hienoksi raastettujen juustojen ja kananmunien kanssa. Lisää maun mukaan suolaa ja pippuria.
  3. Nosta kalmarit uunivuokaan, täytä ne ja sulje hammastikuilla. Kaada päälle oliiviöljyä ja pistä annos 200-asteiseeen uuniin noin 25 minuutiksi. Ruoka on kypsää, kun kalmarit ovat tummanvaaleanpunaisia eikä liha ole enää sitkeää.