Takaisin
Resepti

Englantilainen hedelmäkakku

Kasvisruokavalio

Englantilainen hedelmäkakku

Kasvisruokavalio
60+ min
60+ min

Viipale englantilaista hedelmäkakkua ja lasillinen madeiraa on klassikko, joka sopii juhlapöytään.

Juomasuositus

Viipale englantilaista hedelmäkakkua ja lasillinen madeiraa on klassikko, joka sopii juhlapöytään.

Valmistusaineet
  • 240 g voita tai margariinia

  • 240 g fariinisokeria

  • 1 1/2 rkl vaaleaa siirappia

  • 4 kananmunaa (4 x 60 g)

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 4 dl vehnäjauhoja

  • 1/2 tl kanelia

  • 1/4 tl mausteneilikkaa

  • 1/4 tl muskottipähkinää

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 1 dl rouhittuja hasselpähkinöitä

  • 240 g kuivattuja sekahedelmiä (aprikoosia, papaijaa, rusinoita)

  • 1 rkl hillottuja appelsiininkuoria

  • 1 dl säilöttyjä kirsikoita (tai kuivattuja kotimaisia marjoja)

  • 2–3 rkl makeaa madeiraa

Valmistusohjeet
  1. Leikkaa kaikki hedelmät pieniksi paloiksi. Pyörittele hedelmäpalat jauhoissa, jotta ne eivät kypsennyksen aikana vajoa kakkuvuoan pohjalle.

  2. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää siirappi ja kananmunat yksi kerrallaan välillä hyvin vatkaten. Lisää lusikallinen jauhoja, jotta vaahto ei juoksetu.

  3. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, mausteet ja vaniljasokeri.

  4. Lisää taikinaan hedelmät, jauhot, hasselpähkinät ja madeira.

  5. Kaada taikina voideltuun rengasvuokaan, tasoita pinta ja paista 150 asteessa alimmalla ritilätasolla noin 1 1/2 tuntia. Anna kakun jäähtyä 10–15 minuuttia ennen kumoamista. Kiedo jäähtynyt kakku alumiinifolioon.

  6. Anna kakun maustua viileässä ainakin viikko ennen tarjoamista.