Takaisin
Resepti

Entrecôte

Entrecôte

40 min
4 hlö
40 min
4 hlö

Vanhan sanonnan mukaan käteinen raha ja musta väri ovat aina muodissa. Listaan voisi lisätä vielä kunnon klassinen entrecôten.

Juomasuositus

Entrecôtelle sopivat monen tyyppiset punaviinit, mutta todellinen klassikkovalinta on punainen bordeaux. Liha kesyttää ärhäkätkin tanniinit, ja viinissä on tarpeeksi happoja kastikkeen rasvalle.

Uudempi ja usein edullisempi klassikkojuoma on Argentiinan malbec, tummanpuhuva viini, joka on syntynyt liharuoan kaveriksi.

Valmistusaineet
  • 4 entrecôte-pihviä
  • sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Paistamiseen: oliiviöljyä ja voita

Béarnaise-kastike:
  • 1 pieni salottisipuli
  • 1/2 dl valkoviiniä
  • 1/2 dl valkoviinietikkaa
  • muutama oksa timjamia
  • 2 huoneenlämpöistä
  • munankeltuaista
  • 120 g lämmintä voisulaa
Valmistusohjeet
  1. Ota lihat vähintään 30 minuuttia ennen paistamista huoneenlämpöön.

  2. Paista pihvejä kuumalla pa nnulla voi-öljyseoksessa molemmilta puolilta noin 2 1/2 minuuttia. Tällöin pihvit ovat sisältä vielä kauniin vaaleanpunaisia. Jos sinulla ei ole isoa pannua, paista pihvit kahdessa erässä tai samanaikaisesti kahdella pannulla.

  3. Mausta ne paistamisen jälkeen molemmilta puolilta suolalla ja pippurilla.

  4. Tarjoa béarnaisen ja ranskalaisten kanssa. Myös vihreä salaatti tai keitetyt kasvikset sopivat annoksen selkeään makumaailmaan.


Béarnaise-kastike:

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Laita se viinin, etikan ja timjamin kanssa kattilaan. Kiehauta ja jatka keittämistä, kunnes nestettä on jäljellä noin 3/4 dl. Anna jäähtyä. Siivilöi seos metalliseen kulhoon.

  2. Laita kulho vesihauteeseen eli kattilaan, jossa on lempeästi kiehuvaa vettä. Vesi ei saa ulottua kulhon pohjaan asti. Lisää kulhoon keltuaiset ja vatkaa seosta sähkövatkaimella, kunnes se paksuuntuu.

  3. Ota kulho pois kattilasta. Lisää joukkoon koko ajan sekoittaen voisulaa vähän kerrallaan, kunnes kastike on paksua ja kaikki voi on käytetty. Jos et käytä kastiketta heti, peitä se foliolla. Voit nostaa kulhon takaisin vesihauteeseen. Ota tällöin kattila pois liedeltä.