Erilainen juustokakku

Kaipaatko juustojen tarjoiluun uutta ideaa? Kerrosta erikokoiset kiekot päällekkäin täytekakun tapaan. Niistä sukeutuu simppeli mutta näyttävä aterian lopetus, joka onnistuu tumpelommaltakin kokilta.

Valmistusaineet

4–5 erikokoista juustoa, esimerkiksi:
  • Petit brie 500 g
  • Camembert de Normandie 250 g
  • Linnunlaulu-valkohomejuusto n. 170 g
  • Chabichou du Poitou 150 g
  • Crottin de Chavignol 60 g

Vadelmahilloke
  • 2 dl vadelma- tai muuta hilloa
  • 2 rkl portviiniä tai vettä

Tarjoiluun
  • 4 dl marjoja
  • 2 viikunaa
  • 1 dl pähkinöitä, esimerkiksi pistaasia ja saksanpähkinää

Valmistusohjeet

  1. Tee hilloke. Mittaa hillo ja neste kattilaan. Anna hautua miedolla lämmöllä muutama minuutti tai kunnes hillo muuttuu juoksevammaksi. Siivilöi seos.

  2. Laita juustot päällekkäin tarjoiluvadille. Lusikoi päälle hieman hilloketta ja laita loput kannuun, niin jokainen syöjä voi lisätä sitä halutessaan.

  3. Viimeistele marjoilla, viikunoilla ja pähkinöillä.


Vinkki! Monet juustot menettävät hieman muotoaan lämmetessään. Voit halutessasi kiinnittää juustot toisiinsa työntämällä pinon keskelle grillitikun. Voit myös viipaloida juustot valmiiksi sopiviksi suupaloiksi, niin pinosta on helpompi ottaa juustoja.
Juomasuositus
Erilainen juustokakku

Marjaisat ja raikkaat punaviinit pinot noirista, gamaysta tai sangiovesesta ovat punaviinin ystävän valinta upealle juustokakulle.

Makeannälkäinen voi valita kumppaniksi jaloaromisen valkoviinin Itävallasta, Saksasta tai Chilestä.