Takaisin
Resepti

Falafel-pita feta-tsatsikilla

Kasvisruokavalio

Falafel-pita feta-tsatsikilla

Kasvisruokavalio
60 min
4 hlö
60 min
4 hlö

Illanistujaisten rento, mutta trendikäs ja maistuva tarjottava syntyy falafeleistä, pita-leivästä ja feta-tsatsiki-kastikkeesta.

Juomasuositus

Falafel feta-tsatsikilla vie ajatukset aurinkoiselle Välimerelle. Nauti tämän herkun kanssa saman alueen raikkaan hapokasta valkoviiniä tai taita talven selkä italialaisella hedelmäisellä roseeviinillä.

Myös raikas ja maltainen vaalea lager on hyvä vaihtoehto.

Valmistusaineet
  • 1 pieni sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • tilkka rypsiöljyä

  • 1 prk (400/265 g) kikherneitä (ei kuivattuja)

  • 1 tl juustokuminaa

  • 1 tl suolaa

  • 0,25–1 tl jauhettua cayennepippuria

  • 0,25 tl rouhittua mustapippuria myllystä

  • 1 rkl sitruunamehua

  • (1 rkl tahinia, saa isoista ruokakaupoista)

  • 0,75 dl täysjyvävehnäjauhoja

  • 1 dl hienonnettua, tuoretta korianteria

  • 3 rkl hienonnettua, tuoretta minttua

  • 1 l rypsiöljyä paistamiseen

Feta-tsatsiki

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1/2 kurkku

  • 2 dl paksua maustamatonta jogurttia

  • 100 g fetajuustoa palana, ei kuutiona

  • 2 rkl hienonnettua tilliä

  • mustapippuria myllystä, sormisuolaa

Tarjoiluun

  • Pitaleipää, salaattia (aurinkokuivattua) tomaattia, hienonnettua punasipulia sekä oliiveja.

Valmistusohjeet
  1. Tee tsatsiki ennen falafel-pullia: Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori kurkku halutessasi ja poista siemenet.

  2. Leikkaa kurkku ”puolikuiksi”. Sekoita jogurttiin. Murustele joukkoon feta. Lisää tilli ja mustapippuri. Maista seosta ja lisää tarvittaessa suolaa.

  3. Sitten falafelit: Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljytilkassa pannulla kypsäksi. Laita hetkeksi sivuun.

  4. Mittaa valutetut kikherneet kulhoon. Lisää mausteet, sitruunamehu ja tahini. Voit jättää tahinin pois, jos haluat.

  5. Soseuta teho- tai sauvasekoittimella karkeahkoksi massaksi. Lisää jauhot, yrtit ja paistetut sipulit. Jatka soseuttamista, kunnes taikina on sileähköä.

  6. Muotoile taikinasta kaksi pötköä ja leikkaa ne paloiksi. Voit halutessasi pyöritellä palat tasaisemmiksi pulliksi.

  7. Uppopaista pullat runsaassa öljyssä, korkeareunaisessa kasarissa. Jos sinulla on lämpömittari, kuumenna öljy 175-asteiseksi. Paista pullat muutamassa erässä, noin muutama minuutti.

  8. Lämmitä pitaleivät pannulla, uunissa tai mikrossa. Laita sisään salaattia, kuutioitua (aurinko)tomaattia, punasipulia ja falafel-pullia. Viimeistele oliiveilla ja tsatsikilla. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.