Fasaanisaltimbocca ja caponata

Voit lisätä caponataan makulisäksi paprikaa, kesäkurpitsaa tai sieniä.

Valmistusaineet

  • 4 fasaanin rintafileetä
  • 4 salvianlehteä
  • (sormi)suolaa, mustapippuria myllystä
  • 4 viipaletta pekonia
  • n. 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl marsala-viiniä
  • n. 1 dl kanalientä

Caponata:
  • 1 sipuli
  • 1/2 solo-valkosipulia tai 2–3 valkosipulin kynttä
  • 1 munakoiso
  • 3 varsisellerin vartta
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 prk (400 g) kirsikka­tomaatteja tai kuorittuja tomaatteja
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • n. 2 dl kalamata-oliiveja
  • 2 rkl pieniä kapriksia
  • suolaa, mustapippuria myllystä
  • 1 ruukku basilikaa

Valmistusohjeet

  1. Laita rintafileet kahden kelmun väliin ja nuiji ne hieman ohuemmiksi lihanuijalla tai kaulimella. Asettele salvianlehti jokaiselle rintafileelle. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääri rintafileiden ympärille pekoniviipaleet. Kiinnitä cocktailtikulla.

  2. Pyörittele rintafileet kevyesti jauhoissa.

  3. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista rintafileitä muutama minuutti molemmilta puolilta. Kaada pannulle viini ja kanaliemi. Kiehauta liemi ja vähennä lämpö keskilämmölle. Anna kypsyä vielä muutamia minuutteja.

  4. Tarjoa caponata-kasvisten kanssa. Jos haluat annoksesta ruokaisamman, valmista kyytipojaksi vielä voilla höystettyä perunamuusia tai polentaa.


Caponata:
  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuutioi munakoiso. Viipaloi varsiselleri.

  2. Kuullota sipuleita ja varsiselleriä muutama minuutti pinnoitetulla pannulla, esim. teflonpannulla, öljyssä. Lisää munakoisot ja jatka paistamista, kunnes ne saavat hieman väriä.

  3. Lisää pannulle tomaatit, balsamico ja sokeri. Peitä kannella ja anna hautua noin 15 minuuttia. Lisää pannulle oliivit ja kaprikset. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele basilikalla.


Vinkki:
Voit lisätä caponataan makulisäksi paprikaa, kesäkurpitsaa tai sieniä.

Juomasuositus
Fasaanisaltimbocca ja caponata

Fasaanin kanssa nautittavaksi sopivat esimerkiksi pinot noir -viinit.