Fettuccine Alfredo

Fettucine Alfredo on todellista lohturuokaa. Kermaa, voita ja parmesaania yhdistelemällä syntyy klassikkopata, joka on kotoisin Roomassa sijaitsevasta ravintolasta. Tämä lempeän makuinen pasta on suosittu etenkin Yhdysvalloissa.

Valmistusaineet

  • n. 350 g fettuccinea, spagettia tai muuta pitkää pastaa

  • n. 50 g voita (ei margariinia)

  • 1 dl kuohukermaa

  • n. 2 1/2 dl raastettua parmesaania tai muuta maukasta juustoa

  • (sormi)suolaa, mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta.

  2. Sulata voi kattilassa liedellä kerman kanssa. Lisää voi-kermaseos ja noin kaksi desilitraa juustoraastetta valutetun pastan joukkoon. Lisää tarvittaessa hieman pastan keitinvettä, jos pasta ei tunnu tarpeeksi kostealta. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele loppu juusto pastan päälle.

Vinkki:

Lisää kastikkeeseen hienonnettua valkosipulia, keitettyjä herneitä, parsakaalinnnuppuja tai muita kasviksia. Ruokaisamman kastikkeen saat lisäämällä siihen esimerkiksi kylmäsavustettua lohta, hienonnettua kinkkua, katkarapuja tai paistettua broilerin rintafileetä. Myös tuoreet, hienonnetut yrtit, kuten ruohosipuli tai lehtipersilja, antavat pastalle mukavan maun.

Juomasuositus
Fettuccine Alfredo

Fettuccine Alfredo kaipaa rinnalleen voin ja juuston rasvaisuuden vuoksi hapokasta ja hedelmäistä valkoviiniä. Molempia ominaisuuksia löytyy sekä Pohjois-Italian pinot grigioista että Luoteis-Espanjan albariñoista.

Oluista tälle pastalle käyvät rapsakka pils ja hedelmäinen ale.