Takaisin
Resepti

Flank steak -salaatti

Flank steak -salaatti

50 min
4 henkilöä
50 min
4 henkilöä

Herkullinen ja vähärasvainen naudan kuve, flank steak, on tosigrillaajien suosikki myös lihaisaan salaattiin.

Juomasuositus

Argentiinalainen Mehevä & Hilloinen -makutyypin malbec on armoitettu pihviviini. Viinin tummanmarjaisaa makumaailmaa siivittää herkullisen täyteläinen rakenne, kypsät tanniinit ja hennon mausteinen tammisuus.  

Grillatun lihan kanssa maistuu myös sitruksinen ja hedelmäinen IPA-olut, jonka rapsakka humalointi korostaa pihvin mehevää lihaisuutta. 

Valmistusaineet
  • 400 g flank steakia eli naudan kuvetta 

  • 1 rkl öljyä 

  • suolaa ja mustapippuria 

  • 1 tlk (380/230 g) mustapapuja 

  • 400 g eri värisiä kirsikkatomaatteja  

  • 1 punasipuli 

  • 1 jalapeno 

  • 65 g rucolaa 

Hunajasinappikastike: 

  • 1/2 rkua persiljaa 

  • 2 rkl dijonsinappia (kokonaiset siemenet) 

  • 2 rkl oliiiviöljyä 

  • 2 rkl hunajaa 

  • 1/2 tl suolaa 

  • 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 

Valmistusohjeet
  1. Ota liha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistusta. Kuivaa lihan pinta ja hiero sen pintaan öljyä. Paista liha grillissä tai erittäin kuumalla pannulla 2-3 min per puoli tai kunnes sisälämpö on noin 52-55 astetta. Ripottele lihan molemmin puolin suolaa ja mustapippuria. Anna lihan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.  

  2. Valmista kastike. Hienonna persilja kulhoon ja mittaa päälle loput ainekset. Sekoita.  

  3. Huuhtele ja valuta mustapavut. 

  4. Viipaloi kirsikkatomaatit. Kuori punasipuli ja leikkaa se renkaiksi. Leikkaa jalapeno ohuiksi siivuiksi. Yhdistä kasvikset kulhossa ja lisää joukkoon valutetut mustapavut. Lisää rucola. Lisää puolet kastikkeesta kasvisten joukkoon ja sekoita. Siirrä salaatti tarjoiluastiaan. 

  5. Viipaloi liha ohuiksi siivuiksi ja nosta salaatin päälle tarjoiltaessa. Valuta loput kastikkeesta lihalle. 

Vinkki: 

Jos teet ruokaisaa salaattia osaksi juhlien noutopöytää, yhtä vierasta koh -den suositellaan varattavan pääruokasalaattia noin 150– 250 g. Määrä riippuu kokonaistarjottavan määrästä: yhteensä ruokaa suositellaan varattavan noin 400 g per ruokailija. Nuoret syövät enemmän kuin vanhat, lapset vähemmän kuin aikuiset. Muista myös, että isoa salaattiannosta ei kannata nostaa kerralla esille. Lisää tarpeen mukaan! 

Resepti Mika Rampa, kuva Satu Nyström, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström