Fried rice

Fried rice eli paistettu riisi on kuin aasialainen pyttipannu. Kylmän, keitetyn riisin joukkoon pannulle paistumaan voi laittaa melkein mitä tahansa jääkaapista löytyviä herkkuja, kuten broileria, katkarapuja tai kasviksia

Valmistusaineet

  • 2 kevätsipulia tai 1/4 purjoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 miedohko chilipalko
  • n. 3/4 dl rypsiöljyä
  • n. 8 dl kylmää keitettyä basmatiriisiä
  • 3–4 kypsää broilerin rintafileetä
  • n. 200 g viipaloituja sieniä, esim. herkku- tai siitakesieniä
  • 2 kananmunaa
  • n. 2 rkl soijakastiketta
  • 2 tl sitruuna- tai limettimehua
  • 1 tl sokeria
  • mustapippuria maun mukaan
  • (1 ruukku tuoretta korianteria)

Valmistusohjeet

  1. Hienonna kevätsipuli. Kuori valkosipulin kynnet ja hienonna ne. Poista chilistä kanta ja siemenet. Kuutioi chili.

  2. Kuumenna öljy wok-pannulla. Kuullota valkosipuli-chilisilppua hetki. Lisää riisi ja paista käännellen noin minuutti. Lisää pannulle viipaloidut broilerin rintafileet, viipaloidut sienet ja kevätsipuli.

  3. Jatka paistamista käännellen noin minuutti. Siirrä riisiseosta kohti wokin reunoja siten, että keskelle jää tyhjä tila. Lorauta wokkiin hieman öljyä ja riko siihen munat. Paista munat kokkelimaiseksi seokseksi. Sekoita ne muiden aineiden joukkoon.

  4. Yhdistä soija, sitruunamehu ja sokeri. Kaada seos muiden aineiden joukkoon ja mausta mustapippurilla. Viimeistele halutessasi korianterilla.


Vinkki:

Lisää joukkoon muita kasviksia, kuten kuutioitua porkkanaa, viipaloituja litteitä herneenpalkoja tai ohueksi suikaloitua kaalia. Myös idut antavat ruokaan mukavan maun. Voit korvata osan broilerista katkaravuilla.

Juomasuositus
Fried rice

Moselista kotoisin olevat puolikuivat ja puolimakeat valkoviinit sopivat hyvin yhteen aasialaisen ruoan, kuten paistetun riisin, kanssa. Rieslingin hapokkuus ja aromikkuus tukevat ruuan monipuolisia makuja, ja jäännössokeri tasaa tulisuuden tuntua.