Balsamico-glaseeratut uunipunajuuret

Punajuuri on syksyn herkullisin juures. Se saa päällensä balsamiviinietikasta ja hunajasta koukuttavan hyvän glaseerauksen.

Valmistusaineet

  • 8 punajuurta

  • 4 rkl oliiviöljyä

  • sormisuolaa

  • mustapippuria myllystä

  • 2 tl balsamiviinietikkaa

  • 2 rkl juoksevaa hunajaa

  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia tai lehtipersiljaa

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja lohko punajuuret. Laita palat uunivuokaan. Valuta päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

  2. Sekoita mukaan balsamiviinietikka ja hunaja. Jatka paistamista noin 15 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat kypsiä. Viimeistele yrteillä.