Takaisin
Resepti

Balsamico-glaseeratut uunipunajuuret

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Balsamico-glaseeratut uunipunajuuret

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
60+ min
4 henkilöä
60+ min
4 henkilöä

Punajuuri on syksyn herkullisin juures. Se saa päällensä balsamiviinietikasta ja hunajasta koukuttavan hyvän glaseerauksen.

Valmistusaineet
  • 8 punajuurta

  • 4 rkl oliiviöljyä

  • sormisuolaa

  • mustapippuria myllystä

  • 2 tl balsamiviinietikkaa

  • 2 rkl juoksevaa hunajaa (tai agavesiirappia vegaaniseen versioon)

  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia tai lehtipersiljaa

Valmistusohjeet
  1. Kuori ja lohko punajuuret. Laita palat uunivuokaan. Valuta päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

  2. Sekoita mukaan balsamiviinietikka ja hunaja. Jatka paistamista noin 15 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat kypsiä. Viimeistele yrteillä.