Balsamico-glaseeratut uunipunajuuret
Punajuuri on syksyn herkullisin juures. Se saa päällensä balsamiviinietikasta ja hunajasta koukuttavan hyvän glaseerauksen.
Odotathan hetken…
Punajuuri on syksyn herkullisin juures. Se saa päällensä balsamiviinietikasta ja hunajasta koukuttavan hyvän glaseerauksen.
8 punajuurta
4 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
2 tl balsamiviinietikkaa
2 rkl juoksevaa hunajaa (tai agavesiirappia vegaaniseen versioon)
3 rkl hienonnettua ruohosipulia tai lehtipersiljaa
Kuori ja lohko punajuuret. Laita palat uunivuokaan. Valuta päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Sekoita mukaan balsamiviinietikka ja hunaja. Jatka paistamista noin 15 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat kypsiä. Viimeistele yrteillä.