Graavisiikaa ja viiriäisenmuna

Juhlakauden ehdoton herkku on aromikas graavattu siika. Siitä syntyy upea alku- tai cocktailpala kuohuviinin kanssa tarjottavaksi.

Valmistusaineet

  • 500–600 g siikafileetä

  • suolaa, sokeria

  • 3 rkl katajanmarjoja

  • 1 viiriäisenmuna jokaiselle leivälle

  • vettä, tilkka etikkaa

  • saaristolaislimppua tai ruisleipää, voita, tilliä

Valmistusohjeet

  1. Poista pystyruodot nyppimällä ja graavaa siika normaaliin tapaan karkealla merisuolalla (noin 3 rkl) ja sokerilla (noin 1 rkl). Ripottele paksumpaan kohtaan hieman enemmän suolaa. Murskaa katajanmarjat morttelissa hienoksi ja levitä kalan pinnalle.

  2. Kääri kala voi- tai leivinpaperipakettiin ja anna maustua painon alla vuorokauden verran.

  3. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi.

  4. Kiehauta pienessä kattilassa litra vettä poreilevaksi ja lisää joukkoon 1 rkl etikkaa. Riko viiriäisenmunat veteen varovasti yksi kerrallaan. Kerää kahden lusikan avulla varovasti valkuaista keltuaisen ympärille kiehumisen aikana. Pieni muna kypsyy reilussa minuutissa.

  5. Leikkaa leivästä neliöitä, voitele. Kietaise siikaviipaleet leiville, koristeeksi viiriäisenmuna ja tilliä.

Vinkki:

Jos uppokeittäminen tuntuu työläältä, keitä munat tavalliseen tapaan noin 2 minuuttia, kuori ja halkaise leipien koristeeksi.