Keskikesän juhla kutsuu ystävät ja lähimmäiset syömään yhdessä. Grilliherkut ja kotimaiset uuden sadon vihannekset ovat vahvassa roolissa juhannuksen ruokatarjoiluissa.
Katso juomasuositukset tästä >
Odotathan hetken…
Grillimakkara ja perunat kuuluvat kesän juhliin, mutta mitä jos lempimaut kokoaisikin vaihteeksi houkuttelevaksi salaatiksi? Nautitaan hyvässä seurassa esimerkiksi saksalaisen oluen kera.
Makkara-perunasalaatin klassinen juomakumppani on saksalainen olut. Maltaisten makujen ystävä valitsee tumman Dunkel-lagerin ja raikkautta kaipaava puolestaan kaataa lasiin suodattamatonta Hefe-vehnäolutta.
Sekä tummaa olutta että vehnäolutta on saatavilla myös alkoholittomina vaihtoehtoina.
700 g kiinteää perunaa
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
250 g terttutomaatteja
250 g parsaa
400 g erilaisia raakamakkaroita
60 g rucolaa
¼ rku timjamia
Kastike:
2 rkl sinappia (kokonaiset siemenet)
1 rkl öljyä
2 rkl hunajaa 1 rkl sitruunamehu
Laita perunat kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä noin 10 minuuttia. Perunat saa jäädä keskeltä koviksi.
Leikkaa perunat lohkoiksi kulhoon. Mittaa päälle öljy ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Grillaa perunat kypsiksi.
Nosta grilliin myös kirsikkatomaatit tertussa.
Poista parsasta kova tyvi ja kuori ne ohuelti halutessasi. Grillaa parsa nopeasti.
Grillaa raakamakkarat pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa makkarat reiluiksi paloiksi.
Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
Kokoa salaatti vadille. Nosta grillatut perunat, kirsikkatomaatit, parsa vadille. Lisää rucola ja kaada kastiketta salaatin päälle. Nosta päällimmäiseksi grillatut raakamakkarat. Koristele timjamilla.
Vinkki: Voit valmistaa salaatin myös uunissa. Siirrä perunat uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Lisää pellille kirsikkatomaatit ja parsat. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia. Paista raakamakkarat paistinpannulla pakkauksen ohjeen mukaan.