Takaisin
Resepti

Grillattu raakamakkarasalaatti

Grillattu raakamakkarasalaatti

60 min
4 henkilöä
60 min
4 henkilöä

Grillimakkara ja perunat kuuluvat kesän juhliin, mutta mitä jos lempimaut kokoaisikin vaihteeksi houkuttelevaksi salaatiksi? Nautitaan hyvässä seurassa esimerkiksi saksalaisen oluen kera.

Juomasuositus

Makkara-perunasalaatin klassinen juomakumppani on saksalainen olut. Maltaisten makujen ystävä valitsee tumman Dunkel-lagerin ja raikkautta kaipaava puolestaan kaataa lasiin suodattamatonta Hefe-vehnäolutta.

Sekä tummaa olutta että vehnäolutta on saatavilla myös alkoholittomina vaihtoehtoina.

Valmistusaineet
  • 700 g kiinteää perunaa

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • ½ tl suolaa

  • ½ tl mustapippuria

  • 250 g terttutomaatteja

  • 250 g parsaa

  • 400 g erilaisia raakamakkaroita

  • 60 g rucolaa

  • ¼ rku timjamia

Kastike:

  • 2 rkl sinappia (kokonaiset siemenet)

  • 1 rkl öljyä

  • 2 rkl hunajaa 1 rkl sitruunamehu

Valmistusohjeet
  1. Laita perunat kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä noin 10 minuuttia. Perunat saa jäädä keskeltä koviksi.

  2. Leikkaa perunat lohkoiksi kulhoon. Mittaa päälle öljy ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Grillaa perunat kypsiksi.

  3. Nosta grilliin myös kirsikkatomaatit tertussa.

  4. Poista parsasta kova tyvi ja kuori ne ohuelti halutessasi. Grillaa parsa nopeasti.

  5. Grillaa raakamakkarat pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa makkarat reiluiksi paloiksi.

  6. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

  7. Kokoa salaatti vadille. Nosta grillatut perunat, kirsikkatomaatit, parsa vadille. Lisää rucola ja kaada kastiketta salaatin päälle. Nosta päällimmäiseksi grillatut raakamakkarat. Koristele timjamilla.

Vinkki: Voit valmistaa salaatin myös uunissa. Siirrä perunat uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Lisää pellille kirsikkatomaatit ja parsat. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia. Paista raakamakkarat paistinpannulla pakkauksen ohjeen mukaan.


Resepti Mika Rampa, kuva Satu Nyström, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström