
X
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
Grillattu ja inkiväärisessä sokeriliemessä haudutettu raparperi ricottalla höystettynä on viettelevä makuelämys.
300 g raparperia
1 1/2 dl (fariini-)sokeria
2 dl vettä
0,5 tl jauhettua inkivääriä
0,5 tl jauhettua kanelia
muutama oksa minttua
Tarjoiluun
ricottaa, sokeroitua mascarponea tai pitojuustoa
Puhdista raparperit ja kuori ne tarvittaessa. Grillaa raparpereihin parilaraidat halutessasi.
Mittaa sokeri, vesi ja mausteet kasariin. Anna seoksen kiehahtaa ja keitä, kunnes liemi on kiehunut kasaan siten, että sitä on jäljellä kaksi kolmasosaa. Lisää raparperit joukkoon ja jatka keittämistä, kunnes raparperit ovat kypsiä.
Nosta raparperit lautasille ja ripottele päälle mintunlehtiä. Tarjoa ricotan, sokeroidun mascarponen tai grillatun pitojuuston kanssa.
Raparperi on kuitenkin kranttu seuralainen – se kelpuuttaa kylkeensä harvan viinin. Ratkaisu löytyy siideristä. Englantilainen tai ranskalainen laatujuoma on yllättävä, mutta hauska makupari herkulliselle jälkiruoalle.
Syötä sähköpostiosoitteesi, jolla olet rekisteröitynyt. Lähetämme sinulle linkin, jonka avulla voit vaihtaa salasanasi. Seuraa sähköpostissa olevia ohjeita. Jos tarvitset apua, ole yhteydessä asiakaspalveluumme 020 692771.
Sähköpostisi on virheellinen. Olethan jo rekisteröitynyt?
Linkki salasanan vaihtamiseen on lähetetty sähköpostiisi