Takaisin
Resepti

Grillattua raparperia ja ricottaa

Gluteeniton

Grillattua raparperia ja ricottaa

Gluteeniton
20 min
4 hlö
20 min
4 hlö

Grillattu ja inkiväärisessä sokeriliemessä haudutettu raparperi ricottalla höystettynä on viettelevä makuelämys.

Juomasuositus

Raparperi on kuitenkin kranttu seuralainen – se kelpuuttaa kylkeensä harvan viinin. Ratkaisu löytyy siideristä. Englantilainen tai ranskalainen laatujuoma on yllättävä, mutta hauska makupari herkulliselle jälkiruoalle.

Valmistusaineet
  • 300 g raparperia

  • 1 1/2 dl (fariini-)sokeria 

  • 2 dl vettä

  • 0,5 tl jauhettua inkivääriä

  • 0,5 tl jauhettua kanelia

  • muutama oksa minttua


Tarjoiluun

  • ricottaa, sokeroitua mascarponea tai pitojuustoa

Valmistusohjeet
  1. Puhdista raparperit ja kuori ne tarvittaessa. Grillaa raparpereihin parilaraidat halutessasi.

  2. Mittaa sokeri, vesi ja mausteet kasariin. Anna seoksen kiehahtaa ja keitä, kunnes liemi on kiehunut kasaan siten, että sitä on jäljellä kaksi kolmasosaa. Lisää raparperit joukkoon ja jatka keittämistä, kunnes raparperit ovat kypsiä.

  3. Nosta raparperit lautasille ja ripottele päälle mintunlehtiä. Tarjoa ricotan, sokeroidun mascarponen tai grillatun pitojuuston kanssa.