Grillattua raparperia ja ricottaa

Grillattu ja inkiväärisessä sokeriliemessä haudutettu raparperi ricottalla höystettynä on viettelevä makuelämys.

Valmistusaineet

  • 300 g raparperia

  • 1 1/2 dl (fariini-)sokeria 

  • 2 dl vettä

  • 0,5 tl jauhettua inkivääriä

  • 0,5 tl jauhettua kanelia

  • muutama oksa minttua


Tarjoiluun

  • ricottaa, sokeroitua mascarponea tai pitojuustoa

Valmistusohjeet

  1. Puhdista raparperit ja kuori ne tarvittaessa. Grillaa raparpereihin parilaraidat halutessasi.

  2. Mittaa sokeri, vesi ja mausteet kasariin. Anna seoksen kiehahtaa ja keitä, kunnes liemi on kiehunut kasaan siten, että sitä on jäljellä kaksi kolmasosaa. Lisää raparperit joukkoon ja jatka keittämistä, kunnes raparperit ovat kypsiä.

  3. Nosta raparperit lautasille ja ripottele päälle mintunlehtiä. Tarjoa ricotan, sokeroidun mascarponen tai grillatun pitojuuston kanssa.

Juomasuositus
Grillattua raparperia ja ricottaa

Raparperi on kuitenkin kranttu seuralainen – se kelpuuttaa kylkeensä harvan viinin. Ratkaisu löytyy siideristä. Englantilainen tai ranskalainen laatujuoma on yllättävä, mutta hauska makupari herkulliselle jälkiruoalle.