Grillatut jättiravun­pyrstöt ja chili-aioli

Jättiravunpyrstöt sopivat mainiosti suolaisiksi pikkupurtaviksi.

Valmistusaineet

  • 1 dl valmista majoneesia

  • 1 tl sitruunan mehua

  • 2 tl makeaa chilikastiketta

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 9 kpl kuorettomia jättiravunpyrstöjä

  • 3 viipaletta serrano- tai parmankinkkua

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin chili-aiolidippi maustamalla majoneesi sitruunan mehulla, chilikastikkeella ja hienonnetulla valkosipulilla.

  2. Kuivaa pakastetut ja sulatetut ravunpyrstöt talouspaperilla. Leikkaa kinkkusiivut pitkittäin kolmeen osaan ja kietaise yksi jokaisen pyrstön ympärille. Paista ravunpyrstöt nopeasti kuumalla pannulla, noin minuutti per puoli.

  3. Tarjoa kuumina chili-aiolidipin kanssa.

Juomasuositus
Grillatut jättiravun­pyrstöt ja chili-aioli

Voimakkaasti maustetuille jättikatkaravunpyrstöille sopii kukkaisa gewürztraminer tai vaikkapa raikas lager -olut.