Takaisin
Resepti

Grillipinsa

Grillipinsa

50 min
4 hlö
50 min
4 hlö

Pinsa, roomalainen paksupohjainen katuruoka saa kesällä täytteekseen grillattuja kasviksia ja mehukasta entrecôtea. 

Juomasuositus

Klassinen: 

Yhdysvaltalainen zinfandel on synnynnäinen grillilihan luottokumppani. Punaviinissä yhdistyvät runsaan makeanmarjaiset aromit, mausteisuus ja vaniljainen tammisuus antavat annoksen bbq-tunnelmalle lisäpontta! 

Trendikäs: 

IPA-tyyliset, runsaasti humaloidut oluet kuuluvat jokaisen grillaajan trendikkääseen juomavalikoimaan. IPA:n rapsakkuus leikkaa ruokien rasvaisuutta samalla kun aromihumalointi tuo makumaailmaan uusia kerroksia. 

Yllättäjä: 

Punainen pirskahteleva lambrusco-viini Italiasta viehättää keveänä vaihtoehtona grilliherkuille. Viilennä lambrusco jääkaappikylmäksi ja nauti sen runsaan punamarjaisesta ja kuplivasta tunnelmasta paahteisten grillimakujen kanssa. 

Valmistusaineet
  • 300 g naudan entrecôtea 

  • 1 luomusitruuna 

  • 250 g ricottajuustoa 

  • 2 punasipulia 

  • 1 keltainen paprika 

  • 1 pieni kesäkurpitsa 

  • 250 g kirsikkatomaatteja (varrellisia) 

  • ½ tl suolaa 

  • ½ tl mustapippuria 

  • 4 rkl bbq-kastiketta 

  • 2 pkt (à 230 g) pinsapohjia 

  • 1 ruukku lehtipersiljaa 

Marinadi: 

  • ½ dl rypsiöljyä 

  • 1 rkl tomaattipyreetä 

  • 1 rkl balsamiviinietikkaa 

  • 1 rkl timjamia (tuoretta) 

  • ¼ tl suolaa 

  • ¼ tl mustapippuria 

Valmistusohjeet
  1. Ota liha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillausta. 

  2. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista 2 rkl mehua. Sekoita kuoriraaste ja mehu ricottajuustoon. Siirrä sivuun maustumaan.

  3. Sekoita marinadin ainekset isossa kulhossa. 

  4. Kuori punasipuli. Halkaise paprika ja poista kanta ja siemenet. Huuhtele kesäkurpitsa ja tomaatit. Leikkaa sipuli, paprika ja kesäkurpitsa reiluiksi paloiksi. 

  5. Grillaa kasvikset molemmin puolin ja lisää kulhoon marinadin sekaan. Sekoita. 

  6. Mausta liha suolalla ja mustapippurilla. Grillaa 200-asteisessa grillissä 5–6 minuuttia kannen alla. Käännä liha grillauksen puolivälissä. Sivele pintaan bbq-kastiketta. Anna lihan vetäytyä hetki ja viipaloi se. 

  7. Kuumenna pinsapohjat grillissä. Levitä pohjalle maustettua ricottaa. Lisää grillattuja kasviksia ja lihaviipaleita. 

  8. Viimeistele pinsat lehtipersiljalla ja valuta päälle loput kasvisten marinadista. Yhdestä pinsasta tulee kaksi palaa. 

Vinkki! Korvaa naudanliha halutessasi grillatuilla portobello-sienillä. 

Resepti Mika Rampa, kuva Johanna Myllymäki, juomasuositukset Anri Lindström.