Guacamole

Latinalaisen Amerikan maut ovat trendikkäitä ja maukkaita, niin myös tämä meksikolainen guacamole.

Valmistusaineet

  • 1/2 pienestä sipulista

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 punaista chiliä

  • 1 oksa korianteria

  • 1 kg avokadoja

  • 1 tl suolaa

  • 1/2 limetti

Valmistusohjeet

  1. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista chileistä siemenet ja kalvot. Hienonna huhmareessa valkosipulinkynnet, sipuli, korianteri ja chilit. Lisää tilkka vettä.

  2. Halkaise avokadot, poista kivet ja kaavi puolikkaat lusikalla huhmareeseen. Hienonna avokadot muiden ainesten joukkoon.

  3. Mausta guacamoletahna suolalla ja limetin mehulla. Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Juomasuositus
Guacamole

Meksikolaiselle ruoalle yleensä sopii parhaiten raikas ja maltainen vaalea lager, joko alkuperämaa Meksikosta tai lähempää Suomesta.

Meksikolaisen ruoan voimakkaat mausteet ovat liikaa useimmille punaviineille, koska viinin tanniinisuus nostaa tulisen poltteen toiseen potenssiin. 

Valkoviineistä hapokkaat, aromaattiset ja hieman jäännössokeria sisältävät lempeät ja makeahkot tai pirteät ja hedelmäiset viinit seurustelevat meksikolaisen ruoan kanssa mainiosti.