Halstratut silakat ja ahvenet

Halstraaminen on oiva tapa kypsentää kesäkalat herkullisiksi grillin hiilloksessa.

Valmistusaineet

  • 1 kg kokonaista silakkaa ja/tai 4–8 kokonaista ahventa koosta riippuen

  • merisuolahiutaleita

  • rypsiöljyä

Valmistusohjeet

  1. Perkaa silakat poistamalla pää ja sisäelimet. Huuhtele nopeasti kylmällä vedellä. Lisää jokaisen silakan sisään hieman suolaa.

  2. Suomusta ahvenet ja perkaa ne poistamalla sisäelimet ja kidukset. Huuhtele nopeasti kylmällä vedellä ja mausta ahvenen sisäpuoli suolalla.

  3. Sivele halsteri öljyllä, jotta kalat eivät tartu ritilään kiinni kypsennyksen aikana.

  4. Halstraa kalat hyvän hiilloksen päällä molemmin puolin kauniin värisiksi joko avogrillissä tai pallogrillissä. Ahventen grillaaminen vie hiukan enemmän aikaa, sillä ne ovat yleensä kookkaampia kuin silakat.

Tarjoa heti thaivinegretin ja/tai appelsiini–rosmariiniöljyn kanssa.

Juomasuositus
Halstratut silakat ja ahvenet

Rasvaisemmalle silakalle sopii pils ja vaalealle ahvenelle vehnäolut. Myös lager on halstratulle kalalle raikas valinta.