Hanhenmaksa-crostinit

Viikunahillolla aateloidut hanhenmaksaleipäset valmistuvat ennätysnopeasti ja ovat tyylikästä tarjottavaa sesongin juhliin.

Valmistusaineet

  • 6 isoa viipaletta patonkia tai pientä palaa maalaisleipää

  • 6 rkl viikunahilloa

  • 200 g (eettisesti tuotettua) hanhenmaksaa

  • suolaa, mustapippuria, timjamia

  • viikunaviipaleita (koristeluun)

  • voita paistamiseen

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa leipä viipaleiksi. Paista pannulla tai uunissa leipiin rapea pinta. Valuta päälle hieman oliiviöljyä. Levitä leiville viikunahilloa.

  2. Poista maksasta mahdolliset kiinnikkeet ja kalvot. Paista maksaa pannulla voissa noin minuutti molemmin puolin. Viipaloi ja nosta palat leiville.

  3. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Koristele halutessasi viikunalla.

  4. Tarjoile heti.

Juomasuositus
Hanhenmaksa-crostinit

Sauternes tai itävaltalainen beerenauslese tai hedelmäisen paahteinen non vintage -samppanja.

Oluista brittityylinen brown ale.