Häränfilee sienitäytteellä

Täytetty häränfilee on helppotekoinen ja näyttävä syysruoka.

Valmistusaineet

  • noin 700 g häränfileetä

  • 1 rkl voita ja öljyä

Täyte:

  • 3 dl pieniksi paloiteltuja herkkutatteja

  • 1 salottisipuli

  • 2 rkl oliiviöljyä ja 25 g voita

  • suolaa, rouhittua mustapippuria

  • noin 70 g rouhittuja, paahdettuja pinjansiemeniä

  • 1 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia

Valmistusohjeet

  1. Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Lämmitä uuni 150 asteeseen. Puhdista sienet ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli.

  2. Paista sieniä ja sipulia voi-öljyseoksessa, kunnes neste on haihtunut. Ota pannu pois liedeltä. Lisää joukkoon muut täytteen aineet. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  3. Työnnä puhdistettu veitsenteroituspuikko häränfileen sisään siten, että saat aikaiseksi läpimitaltaan noin reilun sentin kokoisen ”putken”. Lusikoi täyte fileen sisään. Jos täytettä jää yli, voit tarjoilla sen lihan lisäkkeenä.

  4. Paista fileeseen kaunis väri voi-öljy-seoksessa. Mausta lihan pinta suolalla ja pippurilla ja nosta se uunivuokaan. Laita lihan paksuimpaan kohtaan paistilämpömittari (varo ettei mittari osu täytteeseen). Paista uunissa, kunnes mittari osoittaa 55–58 astetta ja liha on medium. Jos haluat kypsempää lihaa, jatka paistamista kunnes asteita on 65.

  5. Anna lihan levähtää folion alla noin 10 minuuttia ennen viipalointia. Tarjoile liha yrttiperunoiden ja kasvisten kanssa.

Vinkki:

Voit myös leikata fileen auki veitsellä, laittaa täytteen sisään ja sitoa fileen paistinarulla.

Juomasuositus
Häränfilee sienitäytteellä

Tälle juhlavalle ruoalle sopii hyvin rodukas bordeaux-punaviini.