Takaisin
Resepti

Oluella höystetty härkäpapu-kasvispata

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Oluella höystetty härkäpapu-kasvispata

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
60+ min
6 hlö
60+ min
6 hlö

Mausteinen härkäpapu-kasvispata saa mehevyyttä oluesta.

Juomasuositus

Pils-oluet ovat olutmaailman monikäyttöisimpiä ruokaoluita. Pilsille tyypillinen raikkaus antaa ruoalle tilaa loistaa ja keskiasteinen, rapea humalointi nostaa esille ruoan maustemaailmaa taittaen samalla rasvaisuutta.

Valmistusaineet
  • 300 g (3–4 dl) kuivattuja härkäpapuja 

  • 1 l vettä + 1 tl suolaa keittämiseen 

  • 4 (400 g) sipulia 

  • 1 (400 g) munakoiso 

  • 2 (400 g) punaista paprikaa 

  • 3 valkosipulin kynttä 

  • 1 chili 

  • 3 rkl rypsiöljyä 

  • 2 rkl sokeria 

  • 2 tl juustokuminaa 

  • 2 tl korianterinsiemeniä 

  • 2 rkl tomaattipyreetä 

  • 500 g tomaattimurskaa 

  • 1 tlk (33 cl) pils-olutta (gluteenitonta) 

  • 1 kasvisliemikuutio 

  • 1 tl suolaa 

  • 1/2 tl mustapippuria 

  • 1/2 rkua minttua  

 

Lisäksi:

  • 4 dl turkkilaista jogurttia 

  • 1/2 tl suolaa 

  • 1/4 tl mustapippuria 

  • 1/2 rkua tuoretta hienonnettua minttua  

Valmistusohjeet
  1. Laita härkäpavut likoamaan runsaaseen veteen. Liota vähintään 8 tuntia tai seuraavaan päivään. Huuhtele ja valuta liotetut pavut. 

  2. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 30–40 min. Valuta pavut ja jätä odottamaan. 

  3. Kuori ja paloittele sipulit. Leikkaa munakoiso reiluiksi paloiksi. Poista paprikoista siemenet ja paloittele ne. Hienonna valkosipuli ja chili. 

  4. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kaikki kasvikset. Lisää sokeri, juustokumina, korianterinsiemenet ja tomaattipyree. Anna kasvisten kuullottua hetki. Lisää tomaattimurska, olut ja kasvisliemikuutio. Peitä kannella ja keitä 15 minuuttia. 

  5. Lisää kypsät ja valutetut härkäpavut. Mausta suolalla, mustapippurilla ja hienonnetulla mintulla. Anna hautua vielä 5 minuuttia. 

  6. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Tarjoa lisukkeena esim. ohrasuurimoita. 

Resepti Mika Rampa, kuva Kristiina Kurronen, juomasuositus Anri Lindström