Jenni Häyrisen haukiburgerit

Liemessä-ruokablogistaan tunnettu Jenni Häyrinen tarjoaa meille reseptin kirjastaan Katukeittiö - parempaa roskaruokaa. Sitruunamajoneesilla kruunattu haukiburgeri saa kaverikseen hölskytyskurkut.

Valmistusaineet

Haukipihvit
  • 500 g nahatonta haukifileetä
  • 1 dl kermaa
  • 2 kananmunanvalkuaista
  • tuoretta tilliä
  • valkopippuria
  • suolaa
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun
  • sämpylöitä 
  • sitruunaa
  • sinappia 
  • sitruunamajoneesia (ohje alla)
  • hölskytyskurkkuja (ohje alla)

Sitruunamajoneesi
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 kananmunankeltuainen
  • 1 tl dijon-sinappia
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • sitruunankuorta
  • ripaus suolaa
  • (vettä)

Hölskytyskurkut
  • puolikas kurkku
  • 0,5 rkl sokeria
  • 1 korkillinen väkiviinietikkaa
  • 0,5 tl suolaa
  • tuoretta tilliä

Valmistusohjeet

  1. Poista isoimmat ruodot, pienistä ei tarvitse välittää. Leikkaa hauki pieniksi kuutioiksi. 

  2. Sekoita kaikki ainekset ja survo sauvasekoittimella tai tehosekoittimella taikinaksi. Taputtele taikinasta suoraan pannulle pihvejä kostutetuin käsin. 

  3. Paista pannulla voissa miedolla keskilämmöllä noin viisi minuuttia välillä kääntäen, kunnes haukipihvit ovat kypsiä.


Sitruunamajoneesi

  1. Sekoita öljy, keltuainen, sinappi, hunaja ja suola. Sekoita joko sähkövatkaimella, yleiskoneella tai sauvasekoittimella. 

  2. Lisää öljyä ensin varovaisesti tipoittain koko ajan samalla sekoittaen. Lisää loput öljystä hiljalleen erissä. Lisää hieman vettä, jos majoneesi tuntuu liian paksulta.


Hölskytyskurkut

  1. Kuori kurkku ja viipaloi. Laita kaikki ainekset rasiaan ja ravista voimakkaasti. Anna maustua hetki jääkaapissa.

Juomasuositus
Jenni Häyrisen haukiburgerit

Haukiburgereiden hienoa makua ei kannata peittää liian tuhdilla juomavalinnalla.

Pirteät ja hedelmäiset tai vivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinit Riesling- tai Sauvignon Blanc -rypäleestä kestävät lisukkeiden sitruunaisuuden hapokkuuden hauen makua piilottamatta.

Monet oluttyypit sopivat myös hienosti. Kokeile esimerkiksi raikasta ja maltaista lageria, raikasta ja rapsakkaa pilsiä tai kepeää ja hedelmäistä vehnäolutta haukiburgereiden kumppanina.