Takaisin
Resepti

Hedelmäinen viinibooli

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Hedelmäinen viinibooli

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
10 min
8 hlö
10 min
8 hlö

Viinibooli on helppo, raikas ja mukavan mieto booli esimerkiksi kesäjuhliin. Pakastetut hedelmäpalat pitävät boolin kylmänä eivätkä laimenna sitä. 

Valmistusaineet
  • 4 dl valkoviiniä 

  • 4 dl ananasmehua 

  • 4 dl sitruunalimonadia 

  • 2 dl mango cordial mixer -makusiirappia (Shake-it) tai mangopyreetä + 4 cl sokerisiirappia 

  • 1 dl limenmehua 

Lisäksi: 

  • 1/2 ananas 

  • 1 ps (300 g) mangokuutioita (pakaste) 

  • 1–2  limeä 

  • jäitä 

Valmistusohjeet
  1. Mittaa juomat kannuun tai boolimaljaan ja sekoita.  

  2. Huuhtele ananas. Leikkaa tuore ananas pieniksi (kuorellisiksi) kolmiopaloiksi. Voit halutessasi pakastaa ne ennen booliin lisäämistä. 

  3. Lisää hedelmäpalat, limeviipaleet ja jäät booliin. Mikäli haluat juomasta hapokkaamman, voit lisätä limemehun määrää.  

Resepti Mika Rampa, kuva Johanna Myllymäki.