Helenan mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka tuo lapsuuden kesän laulaja Helena Lindgrenin mieleen.

Valmistusaineet

  • 2 1/2 dl täysmaitoa

  • 1 dl sokeria

  • 1 muna

  • hyppysellinen suolaa

  • n. 6–7 dl vehnäjauhoja

  • n. 2 tl kardemummaa

  • 1 1/2 pussia kuivahiivaa

  • n. 80 g voita

  • n. 500 g tuoreita tai pakastemustikoita

  • 1 1/2 dl sokeria

  • n. 2 rkl perunajauhoja

  • voiteluun munaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista pullataikina. Kauli kohonnut taikina levyksi ja nosta se leivinpaperille. Pienen osan taikinasta voi jättää piirakan koristeluun.

  2. Sekoita mustikat, perunajauhot ja sokeri. Levitä seos taikinan päälle. Voitele taikinaosat munalla.

  3. Paista 220 asteessa noin 15–20 minuuttia.