Helpot alkoholittomat glögit

Kauniisti höyryävä alkoholiton glögi lämmittää talven viimassa. Se on paikallaan myös glögijuhlien alkoholittomana vaihtoehtona.

Itse maustetussa glögissä on oma taikansa. Pieni vaivannäkö palkitaan maukkaudella, vaikka alkoholittoman glögin voi toki ostaa myös valmiina.

Glögi syntyy helposti. Kun juoman sekoittaa itse, sen makeutta ja mausteita voi säätää oman maun mukaan.

Pohjaksi sopivat mehut ja alkoholittomat viinit. Mausteisuutta juoma saa esimerkiksi perinteisistä mausteneilikasta, kanelista, inkivääristä, pomeranssinkuoresta ja kardemummasta. Sekoituksessa voi leikitellä myös vaikka muskotilla, kokonaisilla mustapippureilla, laakerinlehdillä tai tuoreella inkiväärillä.

Glögi saa kunnolla makua, kun mausteita malttaa uuttaa kuumassa nesteessä. Jo kymmenen minuuttia riittää. Jos aikaa on paljon, makuaineet voi sekoittaa nestetilkan joukkoon jo edellisenä iltana.

Mausteet voivat olla myös valmiin juoman koriste. Kaneli- ja vaniljatangot sekä tähtianikset luovat tunnelmaa jo ulkomuodollaan.